Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag begon in de vroege ochtend met een regenbuitje. Ook voor de rest van de ochtend was een mogelijke bui voorspeld. Toch stonden er weer heel wat fietsers klaar voor de wekelijkse clubrit. De A en B gingen naar Schoonhoven en de C naar het Delftse Hout.

De A1 vertrok met 6 man onder een grijs wolkendek om via de Rotte naar Rotterdam te rijden. De Brienenoordbrug lieten we deze keer rechts liggen, maar de Algerabrug moesten we wel over om bij de Lek uit te komen. Nog maar net op de dijk langs de Lek was de weg afgesloten en volgden we korte tijd de omleidingsroute. Even verderop moesten we opnieuw kort van de dijk af wegens werkzaamheden. Gelukkig konden we daarna wel lekker met het windje in de rug over de dijk sjezen tot aan Bergambacht. Toen daar opnieuw een omleiding werd aangegeven hebben we maar via de provinciale weg het laatste stuk naar Schoonhoven gereden. Later bleek dat de A2 wel gewoon de dijk had gevolgd. Bij de pont aangekomen was het te winderig om buiten te zitten, maar binnen was genoeg plek voor alle groepen. Uiteraard werden de laatste ontwikkelingen in de Tour besproken en ook het fietsen in de Vogezen.

Toen we weer op de fiets stapten vielen er een paar spetters, maar gelukkig bleef het daarbij. Via de kortste route langs Haastrecht en Reeuwijk kwamen we ondanks de aanwakkerende zuidwestenwind weer vlot in Stompwijk terug met precies 100km op de teller.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 7-en (5 mannen/2 vrouwen) naar Schoonhoven. We hebben geluk met het weer gehad, heen en weer is het droog gebleven! Zoals elk jaar reden we weer een mooie Groene Hartroute, zonder een enkel stoplicht. Rijdende door die weidse onbewoonde gebieden vroeg je je af waar die bijna 17 miljoen Nederlanders dan wel wonen. Er was trouwens weinig gelegenheid om ontspannen zaken te overdenken, alle aandacht was vereist om het pittige tempo bij te benen! In Schoonhoven aangekomen was het nog een stukje over de eeuwenoude grachten alvorens we via de Stadspoort bij het restaurant “Lekzicht”, de koffiestop, arriveerden (40 km op de teller). We zetelden ons binnen aan de mooie ronde tafel. Samen met de A-groepen was het volle TC-bak. De brandstof (koffie en appelgebak met slagroom) smaakte prima en leverde ons ook nog de nodige kWatts op om de terugreis aan te kunnen. Kijkende naar het veerpont buiten (Heen en Weer) moest ik denken aan drs. P die ons ontvallen is. De terugweg ging o.a. langs de rivier De Vlist en de Reeuwijkse plassen. Met (zwaar) bewolkte luchten ziet alles er toch wat gewoner uit dan onder volle zonneschijn. Om 12.30 uur weer thuis in Leiden met 100 km op de teller.

Hans Heemskerk

Met z’n allen de hooiberg, ’t Rieten Dak’ in!

Een wat magere opkomst bij de start maar de pret was er niet minder om. Ik mocht nog een keertje voor weg captain spelen, Annie was er niet. Bij de start het overleg van de route, ik stelde voor mijn uitgestippelde route van 85 km te gaan rijden. En daar had ik echt werk van gemaakt. In goed overleg werd besloten de 85 km de 85 km te laten en een wat kortere versie te gaan afleggen. Via de Bovenmeer, langs de geitenboerderij naar Zoeterwoude-Dorp, over ’t Watertje door de Dorpsstraat naar de Hel en via de Vlietlanden naar de Knip. Daar over de Overhaalbrug heen en richting De Horsten gereden. Hier was ook overleg, er zaten 5 hazen in hoog overleg op de weg. Langs de spoorlijn en een stukje snelfiets pad richting Voorburg. Nu weer een keertje via de mooie fietsbrug over de A4 heen, naar Nootdorp en via molen de Vang, naar de Delftsehout. Bij de hooiberg ’t Rieten Dak aangekomen, zat de C2 al met smart op ons te wachten. Die waren al voorzien van een overheerlijk kopje koffie. Wij hebben hier van het prachtige uitzicht zitten genieten. Een idyllisch plekje midden in de Randstad. Helaas moesten we voor ons 2e kopje koffie naar binnen, de regen sloeg toe. De 5 sneetjes en het stokbroodje zaten toen heerlijk binnen te genieten van hun kopje koffie. Op de terugweg, met hoge snelheid en voor de wind, richting Stompwijk. We reden toen op het Hazenpad, we leken de hazen uit de Tour wel. Bij molen De Vang hebben nog even geschuild voor de regen, niet lang, maar het scheelde wel een hoop nattigheid aan je lijf. De Stompwijkse kerktoren kwam alweer snel in het vizier en na 47 km waren we weer lekker droog thuis.

Willem Overdevest

Aanstaand weekend staat Stompwijk weer in het teken van het jaarlijkse Paardenfeest. Op zondag staat voor de A en B dan de rit naar Cruquius op het programma. De C gaat naar Meijendel.

Een week later op 26 juli gaan de A en B naar Harmelen voor een rit van 90km. De C gaat dan naar Noordwijk en rijdt 55km.

Vertrek is beide keren om 8.30u vanaf het Klaverblad.