De bieb is verhuisd; lang leve de bieb

de bieb is verhuisd 1

De bieb is verhuisd; lang leve de bieb!

Dinsdag 25 augustus was het eindelijk zo ver. Waar andere dorpen hun bibliotheek kwijtraken, kregen wij er een bij! Een en een is twee. Om half een was de opening van de bieb in het dorpshuis. In de grote benedenzaal is bijna een hele wand bedekt met mooie kasten vol boeken. Directeur van de Bibliotheek aan de Vliet Harm Smit hield nog een korte inleiding. Volgens hem gaat er een wereld voor je open als je kunt lezen. Liever had hij de bieb geopend in het nieuwe Kulturhuis. Maar dat gaat te lang duren. Vandaar deze tussenoplossing.

De opening

Met een bloemetje werd nog afscheid genomen van enkele oud-medewerkers, en toen kon het lint worden doorgeknipt. De schaar haperde even. (Dat is altijd handig om een extra foto te kunnen maken…..)  En toen was er applaus en koffie. De eerste boeken werden ingeleverd door Wil Suyten. Volgens Harm Smit wordt elke maand een gedeelte van de collectie vernieuwd. Dus dat wordt even doorlezen. Hij had nog een compliment voor de medewerking in Stompwijk, onder andere van het bestuur van het Dorpshuis.

Aan de overkant

de bieb is verhuisd 3de bieb is verhuisd 2

Daar werd een bibliotheek geopend in de school, zodat de schooljeugd niet meer de weg hoeft over te steken om boeken te lenen. Ook hier een kort woordje door Kees Jan Visser, de directeur van de school, en door Harm Smit. De openingshandeling was hier het bordje op de buitenmuur bevestigen; het bewijs dat er een echte bieb zit. Hierna mochten de groepen stuk voor stuk de nieuwe ruimte bekijken. De kleuters als eerste. Allen kregen een spekje om te snoepen en een mooie tas voor de boeken. De kleintjes waren gewoon onder de indruk maar de groteren lieten hun reacties wel horen. “Oooh”, “Cool”, “Kicken” en “Ik wil ook wel zo’n stoere klas!” De nieuwe bieb viel in de smaak. Alle aanwezigen waren blij dat er een bibliotheek blijft  in Stompwijk

Agnes van Boheemen Vollebregt