Höwings Kumpel wint in Lisse

hk in lisse

Höwings Kumpel wint in Lisse

Wij zijn nog niet vergeten hoe Höwings Kumpel voor zijn Stompwijkse eigenaren verenigd onder stal Hymia BV, in 2013 onze ‘eigen’ kortebaan won. In 2014 was Höwings met een tweede plaats tijdens het kampioenschap van Nederland in Voorschoten goed op dreef. Bijna had hij toen al de kortebaan van Lisse gewonnen. In de finale ging hij tijdens de kamprit te vroeg van start.

Nu doet Höwings deze teleurstelling vergeten door een prachtige overwinning in Lisse. In Medemblik liet hij al zien dat zijn vorm steeds beter werd. Hij klopte daar Silvester, die eerder dit jaar in IJmuiden gewonnen had. Achtereenvolgens werden Elma Alki, Edo Venus, Zemmy Jay, Co Swagerman en Excuse Me verslagen. We kunnen niets anders zeggen dat Höwings erg sterk liep. Vooral de gevreesde Edo Venus werd gemakkelijk opzij gezet. In de finale ritten sprong Excuse Me onder druk van Höwings halverwege weg. In de tweede rit verlegde Höwings zijn loop en kreeg de witte vlag. De derde rit was voor ons. In Lisse gewonnen !

De prijsuitreiking werd eigenlijk een Stompwijkse aangelegenheid. Alle Höwings fans met aanhang waren vertegenwoordigd. Naast een aantrekkelijke geldprijs waren er nog een erekrans, een sierdeken, een stel lijnen, de Arnold van Berkel zilveren ereprijs voor pikeur en trainer Wim van Buytene en een heel grote taart voor het stalpersoneel.  Het bleef nog lang heel gezellig in Lisse.

Frans Jansen