Sanne van Ruijven Nederlands Kampioen Estafettezwemmen

badgast

Badgasten: Sanne van Ruijven Nederlands kampioen estafette

Afgelopen zondag gingen Sanne en Jelsie van Ruijven en Bart Pardon met hun teamgenoten naar Eindhoven voor het Nederlands kampioenschap estafette. Elk jeugdteam moest een aantal estafettewedstrijden zwemmen tegen leeftijdsgenoten. De resultaten van deze wedstrijden vormden het eindklassement. Elke estafette wedstrijd moest met 4 personen worden gezwommen, maar elk team mocht met 6 mensen deelnemen zodat de samenstelling per wedstrijd kon wisselen.

 Bart Pardon moest drie wedstrijden zwemmen met zijn clubgenoten uit Leiden. Bart zwom steeds tijden rond of onder zijn eigen PR, dus hij mocht voor zichzelf terugkijken op een geslaagde dag. Zijn teamgenoten waren iets minder in vorm. Uiteindelijk werd hun team 18e.

Jelsie zwom met haar Zoetermeerse clubgenoten zeer goede tijden. De jonge dames waren steeds in staat om hun eigen PR te verbeteren zodat ze uiteindelijk als 10e eindigden.

In het team van Sanne zaten enkele absolute toppers die Sanne opzweepten tot grote verbeteringen van haar PR’s. Na drie estafettes stond de club uit Zoetermeer tweede. Maar in de laatste wedstrijd maakte hun Limburgse concurrent een technische fout waardoor dit team gediskwalificeerd werd. Dit betekende dat het Zoetermeerse team Nederlands kampioen werd en Sanne met haar 5 teamgenoten een gouden medaille kreeg omgehangen. Een prestatie om echt trots op te zijn.

Ilona van Ruijven