Badgasten succesvol in Hofbad in Ypenburg

badgasten

Afgelopen zondag stonden Bart Pardon en Jelsie van Ruijven aan de start voor de eerste regiowedstrijd. Bart mocht als eerste aan de bak. Hij liet zien dat de afgelopen weken hard getraind was door maar liefst 2 seconden van zijn PR op de 100 meter vrije slag af te zwemmen. Helaas greep hij net naast de medailles door de 4e plaats op te eisen.  

Daarna mocht Jelsie laten zien hoe het met haar vorm was op de 100 meter schoolslag. Met een nette PR-verbetering van 1 seconde ging de gouden medaille redelijk gemakkelijk mee in de tas naar Stompwijk.  

Bart ging vervolgens heel sterk door het water bij de 100 meter rugslag. Hij was nog niet eerder zo snel geweest. Maar helaas maakte hij een technische fout waardoor er geen verbetering van zijn PR in de boeken kon worden bijgeschreven. Bijzonder hierbij was dat hij halverwege de race zelf al wist dat er een diskwalificatie zou volgen waarna hij de wedstrijd rustig op techniek uitzwom. En als je dan toch zo een snelle tijd weet te realiseren, dan hopen we op een mooie medaille de volgende keer.  

Jelsie stond daarna op de startblokken voor de 100 meter vrije slag. Haar tussentijden en eindtijd waren niet om over naar huis te schrijven. Maar als er niemand is die op dat moment sneller zwemt dan gaat de gouden medaille gewoon naar Stompwijk.  

Bart mocht vervolgens aan de slag op de 100 meter schoolslag. Dit is altijd zijn specialiteit geweest. Bart maakte snel duidelijk dat hierin niks is veranderd. Met maar liefst een PR van twee seconden werd hem de zilveren medaille omgehangen.  

Als laatste mocht Jelsie aantreden voor de 100 meter rugslag. Dit keer werd het een spannende wedstrijd. Ze leek links en rechts ingehaald te worden. Maar na het laatste keerpunt leek ze wakker te zijn geworden zodat op weg naar de finish de derde gouden medaille kon worden opgeëist. 

Over een paar weken gaan Bart en Jelsie tegen elkaar strijden bij de clubwedstrijden in het Hofbad. Daar hopen LZ1886 uit Leiden (Bart zijn club) en WVZ uit Zoetermeer (Jelsie haar club) zich te kunnen kwalificeren voor de landelijke finale die in februari zal plaatsvinden. 

Ilona van Ruijven