missieveiling

 

Werkgroep op zoek naar bijzondere kavels 

Zoeterwoude loopt al warm voor 41e Missieveiling  

De Missieveiling Zoeterwoude is op zoek naar bijzondere kavels en artikelen, die op de komende veiling op zaterdag 24 oktober a.s. kunnen worden aangeboden. Het dorp loopt al warm voor de veiling, de voorbereidingen zijn in volle gang. Er worden intussen ook vanuit Stompwijk goederen aangeboden. In de Weipoort is onlangs al een kaartavond gehouden (opbrengst 560 euro!) en groepen inwoners zijn bezig met de voorbereiding van buitengewone kavels. “Het is opmerkelijk dat de veiling nu al zo leeft. Je wordt op straat aangesproken, mensen bieden spontaan zaken aan en vrijwilligers zijn volop in touw met de voorbereidingen. Ook de medewerking van veel bedrijven is hartverwarmend”, zegt voorzitter Adri Straathof van de werkgroep Missie en Ontwikkeling.   

Over de aangeboden kavels zegt hij dat het wel dient te gaan om waardevolle en opmerkelijke zaken, die de moeite waard zijn om onder de hamer te gaan. Het gaat lang niet altijd om allerhande goederen, maar ook om uitnodigingen voor evenementen, opvallende uitjes, boot-, bus- en ballontochten, wedstrijden en dergelijke.   

Medische zorg

De 40e veiling bracht in 2014 ruim 42.500 euro op. De totale opbrengst wordt verdeeld onder de nog werkzame missionarissen en -zusters en in toenemende mate hulpprojecten, waar overwegend jonge inwoners van Zoeterwoude en omgeving bij betrokken zijn. De meeste ervan zitten in de sfeer van medische zorg, onderwijs en educatie voor mensen in ontwikkelingslanden. Ook de Stichting Amigos (Bolivia) van Linda de Jong krijgt van de Missieveiling al jarenlang financiële ondersteuning en ook via enkele oud-Stompwijkers worden projecten ondersteund.   Straathof meldt en passant dat de werkgroep op zoek is naar een ruimte in het dorp om al eerder aangeboden veilingartikelen tijdelijk op te slaan. De laatste gebruikte ruimte is niet meer beschikbaar en de organisatie van de veiling verloopt in de laatste weken voor het evenement veel soepeler, als vanuit één opslagplaats kan worden gewerkt.

 Meer giften 

Overigens zijn de projecten, die hulp krijgen via de Missieveiling, niet afhankelijk van vooral één avond veilen. Een toenemend aantal inwoners van Zoeterwoude en omgeving maakt giften over in de wetenschap dat hun bijdragen volledig bij de goede doelen  terechtkomen. “Er blijft bij de Missieveiling Zoeterwoude niets aan de strijkstok hangen. Iedereen, van werkgroep tot wervingsteam en van de notaris en veilingmeesters tot  financiële medewerkers, het is allemaal vrijwilligerswerk. Dat weten mensen en daarom blijft de veiling in trek”, aldus Straathof. Hij sluit af met een uitnodiging: “Ook Stompwijkers zijn op de veiling uiteraard van harte welkom.” 

Nadere informatie:

Jack Luiten 06 5373 6017

Over kavels, bergruimte en bijzondere artikelen:

Rinus v. Swieten  071 – 580 2682 en Adri Straathof  071 – 5801159.

Zie ook www.missieveiling-zoeterwoude.nl