Edu

Edu  

Edu was huurmoordenaar van beroep. Vroeger was dat goede handel, tegenwoordig zat er de klad in. Teveel doe-het-zelvers zorgden voor een ongebreidelde groei van het aantal liquidaties, Edu sprak liever van opruimacties. Ook het invliegen van rücksichtslose Joego’s had de business weinig goed gedaan, teveel collaterale schade..  

Edu had een besluit genomen, hij ging een uitkering aanvragen.

De dame van het uitkeringsloket haalde wel het bloed onder zijn welverzorgde nagels vandaan met haar vragen. Kunt u iets specifieker zijn bij vraag 6, ‘hoe verdiende u uw inkomen?’ ‘Met alleen ‘opruimen’ komen we niet verder. Werd u werkkleding ter beschikking gesteld? Kreeg u een reiskostenvergoeding? Is er überhaupt bewijs dat u gewerkt heeft?’

Edu grijnsde, zouden krantenkoppen of overlijdensadvertenties volstaan?  

Niels, 8 okt ‘15  

Bovenstaand zeer kort verhaal is een bijdrage van Niels, medecursist van de eerder genoemde cursus korte verhalen. Meer dan de moeite waard om te lezen.