Badgasten verzamelden veel geld voor Unicef

badgasten 2badgasten 1

Afgelopen zondag kwam Ranomi Kromowidjojo als ambassadeur van Unicef naar het Hofbad om te zien hoeveel geld er voor Unicef was opgehaald. Maar eerst stond de grote regionale clubwedstrijd in op het programma. Bart Pardon streed samen met zijn Leidse clubgenoten om een finaleplek in mei. Jelsie van Ruijven stond de laatste jaren schouder aan schouder met Bart, maar nu ze bij de Zoetermeerse zwemvereniging zit, waren ze zondag elkaars concurrenten.  

Er werd hard gezwommen en vele PR’s sneuvelden; ook Bart en Jelsie leverden goede prestaties voor hun clubs. Uiteindelijk won de club uit Noordwijkerhout en werd de Zoetermeerse zwemvereniging tweede zodat Jelsie mee mag doen met de finale. Bart werd met zijn club vierde en mag dus helaas niet mee naar de finale.


Dankzij gulle gaven van o.a. vele buren, familie, vrienden en Dorpsketting-lezers wisten Jelsie en Sanne van Ruijven maar liefst € 415,- op te halen voor Unicef. Jelsie werd als één van de beste geldinzamelaars naar voren geroepen om het totale bedrag (ruim € 1800,-) dat alle kinderen hadden ingezameld te overhandigen aan Ranomi Kromowidjojo. Daarna ging Jelsie met een lijst vragen onder haar arm naar de ontmoeting met Ranomi. Dit was een hele belevenis. Jelsie weet inmiddels erg veel van Ranomi en ook wat je moet doen om hard te zwemmen.


Na de ontmoeting mochten zowel Jelsie als Sanne meedoen met een training van de trainers van Ranomi. En wie kan de oefeningen beter voordoen dan Ranomi Kromowidjojo zelf? Wat was het geweldig om naast Ranomi te zwemmen en haar na te doen bij de oefeningen.

 Jelsie had dus de dag van haar leven die begon met een leuke training bij de club voorafgaand aan de wedstrijd en eindigde met een fantastische training met Ranomi Kromovidjojo. Komende week moet ik alleen even controleren of er na al dat zwemmen geen vinnen op haar rug zijn gaan groeien.


Ilona van Ruijven