Najaarsconcert Fanfare

najaarsconcert fanfare

Het Najaarsconcert van fanfare Juliana afgelopen zondagmiddag in het Blesse Paard was zeker de moeite waard zoals beloofd in de Dorpsketting van vorige week. Zelf kan ik absoluut geen enkel muziekinstrument bespelen , ik kan ook geen noten lezen, maar mijn gehoor is nog goed. Er werden mooie stukken gespeeld uit musicals zoals Phantom of the Opera . En zelfs een stuk uit de Opera Nabucco. Er was als een rode draad door het normale programma een presentatie van de jonge slagwerkers. Dit werd op een vlotte manier aan het publiek uitgelegd door Dhr Marten v.d. Bijlaard. Wat hebben deze jonge mensen al een hoop bijgeleerd in korte tijd. Nu werd mij door een kenner verteld dat de blaasinstrumenten veel moeilijker zijn, maar ik vond het toch geweldig. Er zijn een aantal leden al heel lang lid en dit werd door Hans Lelieveld gememoreerd, 25 jaar en 40 jaar lid !

Het hoogtepunt was toch wel dat Sjaak Schoo door de voorzitter naar voren werd geroepen om hem het ere lidmaatschap toe te kennen. Hij heeft vanwege oogproblemen zijn lidmaatschap kort geleden opgezegd, maar is in hart en ziel een fanfare man. Leuk dat er ook voor zijn vrouw Annie een speciale aubade was in de vorm van een lied uit de musical Annie. Al met al een mooie muzikale middag met een door dirigent Richard aangevoerd orkest. Hij weet volgens mij het beste uit elke muzikant naar boven te halen. En spelen voor een volle zaal enthousiast publiek pept je natuurlijk ook op !

Ik vond het een leuke middag in ieder geval.

 

Ria Luiten