Nieuws over Het Blesse Paard

Zoals vele reeds vernomen hebben word ik de nieuwe uitbater van Het Blesse Paard. Het Blesse Paard, een prachtige historische plek die zowel letterlijk als figuurlijk midden in de Stompwijkse samenleving staat. De enorm grote betrokkenheid vanuit Stompwijk maakt dat Het Blesse Paard ook regelmatig onderwerp van gesprekken is. Aan het begin van het nieuwe jaar ga ik uitvoerig uitleggen wat de nieuwe koers van De Bles is maar vooruitlopend daarop wil ik alvast een paar vragen beantwoorden die mij de afgelopen weken al vaak gesteld zijn:  

V: Hoe zit het nu eigenlijk? Ga jij het bedrijf overnemen, ga je in dienst bij Het Blesse Paard en ben je nu al begonnen?  

A: Vanaf 1 januari ga ik met mijn eigen bedrijf het pand pachten. Ik word  echt de uitbater en ga Het Blesse Paard vanaf 1 januari 2016 dus huren. Tot die tijd draai ik mee in het huidige bedrijf, probeer ik veel te leren over de huidige gang van zaken en de medewerkers en maak ik plannen voor het nieuwe bedrijf. Die plannenmakerij en de voorbereidingen nemen aardig wat tijd in beslag, vandaar dat ik ook niet altijd aanwezig kan zijn tijdens de openingstijden.  

V: Maar jij hebt toch helemaal geen horeca-ervaring?  

A: Dat klopt, ik heb bijna geen horeca-ervaring. Nadat ik in de jaren negentig bij de regerend prins carnaval mijn werkende leven ben gestart, ben ik in 1998 bij Casema gaan werken. Casema is overgegaan in Ziggo en sinds de oprichting van Ziggo in 2008 ben ik verantwoordelijk geweest voor de klantwaardering en klantbeleving. In mijn rol als Director Customer Experience (klantbeleving) heb ik veel geleerd over drijfveren en emoties van mensen en het waarmaken van verwachtingen. Dit ligt heel dicht tegen de horeca aan, want ook in de horeca gaat het erom dat andere mensen – je gasten in dit geval – het goed naar hun zin hebben. Bij Ziggo ben ik overigens ook betrokken geweest bij de totstandkoming van de Ziggo Dome, wat toch wel een ultieme horecalocatie is.

Verder ben ik 15 jaar bestuurslid van de Stompwijkse jongerensoos geweest (momenteel bekend als Infinity) en in die tijd ben ik de initiatiefnemer geweest van Stompwijk Summerland als opvolger van Stomppop. Ik vind het overigens prachtig om te zien dat Summerland na mijn aftreden alleen maar groter geworden is en de jeugd zich ieder jaar weer keihard inzet om er weer een mooi feest van te maken. Daar slagen ze overigens erg goed in!
Al met al heb ik dus veel ‘geflirt’ met de horeca, maar ik ben inderdaad geen ervaringsdeskundige. Gelukkig is er enorm veel horeca kennis en ervaring aanwezig in het bedrijf. Daarnaast moet ik overigens ergens nog wat horeca-genen in mijn lichaam hebben want mijn voorouders – Engelbertus en Johanna van der Lubbe – dreven van 1924 tot 1936 het café de nieuwe Schenkkan tegenover de Huyssitterwegbrug hier in Stompwijk.

V: Waarom ga je dit eigenlijk doen?  

A: Van jongs af aan hou ik me al graag bezig met het organiseren van activiteiten met als doel het andere mensen naar hun zin te maken. Dat deed ik als bestuurslid van de jongerensociëteit, maar ook later organiseerde ik tal van tennistoernooien, vrijdagmiddagborrels, BBQ cursussen of gewoon leuke feestjes. Het heeft altijd in mijn hoofd gespeeld om ooit iets ‘serieus’ te gaan doen met deze interesse. De afgelopen 10 jaar heb ik veel bestuurlijke en leidinggevende kennis en ervaring opgedaan. Mijn zakelijke ervaring en mijn persoonlijke interesse komen nu samen in deze ‘kans van mijn leven’. Toen ik deze zomer eenmaal wist dat het haalbare kaart zou gaan worden om de Bles te gaan runnen ben ik direct bij Ziggo het gesprek aangegaan om mijn 17-jarige dienstverband te beëindigen. Ik neem daarmee wel een zeker risico, maar ik geloof erin dat de Bles een fantastische plek kan zijn voor het hele dorp en de regio. Ik zie veel uitdagingen, maar vooral veel kansen en mogelijkheden en kan daar nu concreet invulling aan gaan geven. Spannend, maar vooral heel erg gaaf. 

V: Gaat er veel veranderen en wanneer dan? 

A: Er gaat zeker behoorlijk wat veranderen. Het is noodzakelijk voor het bestaansrecht van het bedrijf dat we niet alleen alles ietsjes beter gaan doen, maar dat we ook nieuwe dingen gaan aanpakken. We gaan een nieuwe koers varen en ook zal ik op mijn eigen manier leiding gaan geven aan mijn bedrijf. Ik wordt dus geen nieuwe Wim Vergeer of Gerard Hekkelaan, maar zal het op mijn eigen manier gaan aanpakken en hoop dat iedereen daar enthousiast van wordt.

Natuurlijk wordt niet alles anders. Het restaurant bijvoorbeeld zit sinds deze zomer bijna dagelijks vol, dus daar gaan we gewoon mee door en ook mooie dorpsfeesten zoals de Carnaval blijven we graag in de Bles organiseren.
De komende periode zullen er verschillende aanpassingen aangebracht worden om de zalen beter te kunnen benutten en deze beter in lijn te brengen met onze nieuwe plannen. Deze week zijn we daarmee gestart en de hele maand december zijn we daar nog zeker mee bezig. De reeds geplande activiteiten zoals de bijeenkomst van de KBO of het kerstklaverjassen kunnen gewoon doorgaan tijdens de verbouwing. Ook blijft het restaurant gewoon open en we gaan weer de kerstboxen aanbieden (zie ook de advertentie elders in deze Dorpsketting). Het bedrijf is dus open tijdens de verbouwing. Hoe het bedrijf er precies uit gaat zien en wat we allemaal voor u kunnen gaan betekenen hoort u in het nieuwe jaar.

Prettige feestdagen en een goede jaarwisseling en graag tot ziens in het Blesse Paard!  

Jeroen de Gier