Stompwijk Kortebaanvereniging van het jaar!


Harddraverijvereniging “Nooit Gedacht” is verkozen tot Kortebaanvereniging van het jaar 2015.

Onze organisatie kreeg meer stemmen dan de andere genomineerden Medemblik, Warmond Wognum en Zwanenburg.  

André, Benjamin en Mathieu Hilgersom, de redactie van Kortebaandraverijen.nl, hebben de prijs in 2008 in het leven geroepen als waardering en stimulans voor het vele goede werk dat de verenigingen en stichtingen verrichten om hun jaarlijkse evenement te organiseren. Vanaf de eerste editie heeft de prijs veel waarde bij de organisaties. Naast de fraaie wisseltrofee staat eer en waardering op het spel.  

De redactie van Kortebanen.nl kijkt als jury van de verkiezing naar onder andere de faciliteiten voor de pikeurs en publiek, professionaliteit, groei en sfeer. Daarnaast wordt gezocht naar de ideale middag waarbij ook externe factoren als kwaliteit en spanning van de koers en het weer meespelen.Stompwijk was al 2 keer eerder genomineerd voor de prijs in 2009 en in 2012, en greep toen net naast de titel.  

Stompwijk had in 2015 niet alles mee. Gedurende de middag was het regenachtig druilweer. Desondanks bleef het publiek in grote getalen langs de baan staan. Dat zij voorafgaand aan de finale de twee finalisten trakteerden op een spontaan en oorverdovend gejuich, zorgde bij menig liefhebber voor kippenvel.

Het was, naast de professionele organisatie, een reden om Stompwijk te nomineren. Bovendien gaf het moment voor vele ”Vrienden van de Kortebaan” [ieder die zich hiervoor heeft opgegeven op Kortebaandraverijen.nl] de doorslag om uiteindelijk op Stompwijk te stemmen.

 Voorzitter Theo van den Bosch kreeg de wisseltrofee afgelopen woensdag uitgereikt door de redactie van Kortebaandraverijen.nl tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft. 

Namens Nooit Gedacht 

Conny Oliehoek