Mijn bezoek aan: Praktijk Natuurgeneeskunde

Stompwijkers staan dicht bij de natuur. Misschien daarom dat de laatste jaren er mensen bijkomen met een praktijk aan huis op velerlei gebied. Een van hen is Mariska Zandbergen Roeling. Geboren Stompwijkse. Velen kennen haar nog wel van de Eerste Communie werkgroepen. Zij werkt al heel wat jaren in Zoetermeer: in de wijkverpleging. Zoals zij zelf zegt, met veel plezier. Hierbij ontdekte zij dat haar handelingen meer opleverden. Sommige patiënten kwamen onverklaarbaar van hun klachten af. Daar wilde zij meer mee doen en zo volgde zij sinds 2008 verschillende cursussen op gebied van Natuurgeneeskunde. Een verzameling methodes om op natuurlijke wijze het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Te veel om hier op te noemen, maar ze heeft een mooie en handige website waar iedereen het rustig kan nalezen.

Het op je lever hebben

is een gezegde. En zo hebben we er nog veel meer die slaan op de gezondheid. Vooral bij natuurgeneeskunde komt het er op aan om er een goed gevoel bij te hebben. Mariska probeert dat gevoel over te brengen en dat lukt haar wel. Ze heeft ook Reiki cursussen gedaan, en is een stuk zekerder geworden. Ze heeft vier zoons die moeder wel een beetje kunnen gaan missen. Zodat zij zich voor meer mensen kan gaan inzetten. Ze kan geen arts vervangen maar vaak wel hulp bieden waar de reguliere geneeskunst te kort schiet. Een psycholoog neemt vaak niet de tijd en stuurt je met een nieuwe doos medicijnen naar huis.

Praktijkruimte

We lopen nog even haar praktijkruimte in. Alles keurig netjes in orde. De diploma’s waar ze zo trots op is, hangen aan de muur. Thuis kijk ik nog even op haar website. www.praktijk-ayla.nl   Een aanrader.

Agnes van Boheemen Vollebregt