Moederdagfair

De locatie bij De Stal was dit jaar voor het eerst in gebruik voor de Moederdagfair en dat was zeker geen verkeerde zet van de organisatie. De diversiteit van de kraampjes was goed en het geheel was prima in orde. Stichting Oud Stompwijk heeft zich tijdens deze fair voor het eerst voorgesteld aan de Stompwijkse gemeenschap. De dag begon met prachtig weer, de tent was door de mensen van De Stal al opgezet en langzaamaan kwamen alle standhouders binnen. Wij stonden klaar met documentatie, een scanner, 2 beeldschermen en een proefdruk van ons kwartaalblad Stompwiic met het prachtige verhaal van de geschiedenis van de Meeslouwermolen geschreven door Dhr. Jan van Rijn. Om precies 9 uur kwamen de eerste bezoekers al langs en vanaf die tijd is het de hele dag door druk tot zeer druk geweest. De eerste 40 leden hebben zich aangemeld en we hebben heel veel respons gekregen van mensen die in Stompwijk wonen, maar ook heel wat leuke reacties van Oud-Stompwijkers. Er is beloofd eens op zolder te kijken of in schoenendozen bij vader of moeder, daarna kunnen wij dat inscannen en kunnen jullie meegenieten van de historie van Stompwijk. We hebben al mooie dingen voorbij zien komen, maar er kan altijd meer bij. Dus heb je nog een foto van vroeger, neem dan contact met ons op. Met elkaar gaan wij er mooie beeldbank van maken.

Afbeelding1Wil je al een voorproefje, kijk dan op de website: www.oudstompwijk.nl, daar staat op hoe je lid kunt worden van ons kwartaalblad of hoe jij ons op een andere manier kan steunen. Op Facebook staat informatie op de site Foto’s van Weleer en Herinneringen van Stompwijk. Kijk hier eens naar en probeer de mensen of de plekken te herkennen.

Al met al een bijzonder leuke dag, met bezoekers van jong tot oud. Alfons Belt verzorgde de muziek en er waren een aantal super goede optredens van jonge dames met een prachtige stem, er werden schapen geschoren door Theo Koot, er werd gefilmd door Jaques Herten voor Midvliet, er werd koffie geschonken en hamburgers en poffertjes gebakken.

In de middag stond de ijskar van de Jong buiten en kon je heerlijk genieten op het terras in een stoel van De Stal.

Wat zullen de moeders/oma’s verwend zijn op deze Moederdag, met een mooi versierde koek, een eigengemaakt vaasje, een prachtige foto reportage of een heerlijke verzorging van geest, huid of teen, een mooie plant of een bloemetje, een pyjama of een jurk, wat leuks voor in huis of tuin, een, lekker luchtje of nagellak, een nieuwe Tupperware schaal, een hartjeskaas of een heerlijk vruchtenwijntje.

Het was er allemaal en hopelijk is het ook voor hen allen een geslaagde dag geweest.

Ria Luiten