Voorbereiding bestemmingsplan voor Verbindingsweg

De gemeente is begonnen met het maken van een nieuw bestemmingsplan Stompwijk – Verbindingsweg.

Waarom nieuw bestemmingsplan?

De leefbaarheid en veiligheid in de dorpskern van Stompwijk staan onder druk, omdat veel en zwaar doorgaand verkeer gebruik maakt van de Doctor Van Noortstraat en de Stompwijkseweg als verbindingsroute tussen provinciale weg N206 en Leidschendam. Om de dorpskern van Stompwijk te ontlasten en daarmee de leefbaarheid en veiligheid weer op een aanvaardbaar niveau te brengen, is de gemeente van plan een Verbindingsweg aan te leggen. Deze nieuwe weg leidt het verkeer om de dorpskern heen en komt te liggen tussen de aansluiting van de Doctor Van Noortstraat op de N206 en de Tuinbouwweg.

De aanleg van de Verbindingsweg past niet binnen de huidige bestemmingsplannen. Het nieuwe bestemmingsplan Stompwijk – Verbindingsweg maakt de geplande aanleg van de weg juridisch-planologisch mogelijk.

Geen stukken ter inzage

In deze fase van voorbereiding zijn er nog geen stukken die ter inzage liggen en is er ook geen gelegenheid om zienswijzen naar voren te brengen. Dat gebeurt vanaf het moment dat het ontwerpbestemmingsplan verschijnt. Die procedure wordt uiteraard aangekondigd in onder meer de Dorpsketting, de Gemeenterubriek in Het Krantje en op de gemeentelijke website..

Vragen?

Met vragen kunt u terecht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen, telefoon 14 070.