Blesruiters actief bij 2e onderlinge wedstrijd

De trouwe lezers van de Dorpsketting missen wellicht de laatste tijd de informatie over de activiteiten van de Blesruiters. Ik moet natuurlijk gelijk een uitzondering maken en wel over het verslag van Piet van de Mespel van de Minicross met bijgevoegd het goede filmpje/interview door Midvliet met Petra (Dorpsketting/Midvliet) waarin een goed beeld werd gegeven over de wedstrijd en Piet van de Mespel en Kees de Jong uitleg geven over het doel en opzet van de Minicross.

Maar even terug, onze site. Www.blesruiters.nl geeft natuurlijk alle informatie maar niet iedereen kijkt geregeld op deze site.

Afgelopen weekend waren de Blesruiters actief op hun 2e onderlinge wedstrijd. De ruiters verreden hun wedstrijd (springen en dressuur) op het eigen terrein van de Blesruiters.

De Menners moesten helaas uitwijken naar Wilsveen, het landje aan de Huyssitterweg was te nat om te maaien en kon dus niet gebruikt worden. Maar het Wilsveen was een goede uitwijk plaats, zeker omdat het land droog en goed te berijden was.

Bij de dressuur oordeelde de Jury dat er goed gereden werd en dat bleek b.v. bij het resultaat van o.a. Willie van de Mespel. Zij was zelf ook zeer tevreden en hoewel Willie meestal geen “podium plaats” bereikt was haar keurige 2e plaats een bevestiging van het goede rijden.

Het kegeltjesparcours is altijd een prima aanvulling op de dressuur. Komt het bij de dressuur aan op stelling, aanleuning, buiging en overgangen (om maar een paar technische kreten te noemen). Bij het kegeltjesparcours komt het neer op het juist nemen van de poortjes en snelheid en niet te vergeten het nemen van de juiste volgorde van de poortjes.

Mede door het stralende weer werd het een wedstrijd waar iedereen met een goed gevoel naar huis ging. Voor de gehele uitslag kijk op www.blesruiters.nl

Ab Spaan