Tussen Summerland en de Paardendagen…….

stompwijkse luchtNa een druk Summerland weekend stond het volgende evenement alweer gepland in Stompwijk. In plaats van Klavertje vier was er deze keer gekozen voor een fiets-2-daagse rondom ons mooie dorp. De eerste avond was er een prachtige tocht of eigenlijk waren er prachtige tochten uitgezet door Jaap de Jong en consorten van de Toerclub. Wij kozen voor de 25 km en nadat er gecheckt was of dit met de scootmobiel geen problemen gaf, gingen wij om half 7 op pad. Het was heerlijk weer om te fietsen en we zijn door de Meer en Geer richting Zoetermeer, Leidschendam door de mooiste plekjes geloodst. De stop was bij het Racketcentrum Westvliet. Daarna langs de Vliet terug. Vrijdag ging de tocht door de Ondermeer, richting Benthuizen, een prachtig fietspad langs de buitenkant van Zoetermeer (oude Voorweg), via de skibaan terug naar de kantine. Het was voor de organisatie erg jammer dat er maar zo weinig mensen meegedaan hebben, aan het weer lag het niet en ook niet aan de tochten zelf, maar een tip voor de volgende keer als jullie het tenminste willen blijven organiseren? Hang een bord op bij Summerland met data en vertrektijd zodat iedereen weet wanneer het is. Ook de laatste week een bericht in de Dorpsketting helpt mee om de mensen hier attent op te maken en zelfs op jullie eigen site stonden geen vetrektijden vermeld. Natuurlijk heeft iedereen het megadruk tegenwoordig, maar ik denk dat er nu te weinig bekendheid aan gegeven is. Verder waren het leuke tochten, elke keer verbaas ik mij weer over de nieuwe plekjes zo dichtbij, het was allemaal prima verzorgd, bedankt dus organisatie en hopelijk tot volgend jaar.

Afbeelding1Zaterdag stond eigenlijk de Feyenoord barbecue gepland, maar die ging niet door op deze datum. Daarom heb ik direct de Bles gebeld om een plekje te reserveren voor het theaterdiner en daar heb ik zeker geen spijt van gehad. Wat een vrolijke Leidse dames van Tartuffe! Zelfspot, humor en cynisme in het Leids! Aad werd flink op de hak genomen door de dames, we noemen hem nu dan ook tijdelijk zwoele Aad en een paar anderen aanwezigen mochten ook het een en ander over zich heen laten gaan. Maar alles op een meer dan leuke manier. De servetten werden dus niet alleen gebruikt tijdens het diner, dat trouwens grote klasse was. Arwin, mijn complimenten! Zeker voor herhaling vatbaar zo’n theatershow gecombineerd met lekker eten, ik vind het echt een totaal avondje uit.

Zondag rustig aan? Toch nog weer wat aan de hand want de burgemeester van Stompwijk viert zijn verjaardag en doet dat deze keer in de buurt van het kermisterrein, dus we kunnen alvast warmdraaien. Dinsdag is hij echt jarig, bij deze alvast gefeliciteerd Marcel en een heel mooi jaar gewenst.

Volgende week iedereen veel plezier bij de Paardendagen en kom zaterdag tijdens de Landlevenfair even langs bij ons in de stand van Oud Stompwijk! Neem een oude foto mee, liefst van een gebeurtenis op de kermis, dan scannen wij hem voor jullie in.

Tot zaterdag! Ria Luiten