Provincie kritisch over fietspaden Stompwijk

vlietnieuws

De provincie Zuid Holland staat kritisch tegenover de fietspaden in Stompwijk. Dit blijkt uit de Uitvoeringsagenda Samen Fietsen van de provincie. Die beslaat de periode 2016-2030.

Zo wordt het fietspad langs de N206 tussen Stompwijk en Zoeterwoude als ‘te smal’ gekwalificeerd. Het wegdek is bovendien slecht.

Over de fietsstrook langs de Stompwijkseweg / Doctor van Noortstraat wordt opgemerkt dat fietsers die niet gebruiken omdat de strook te smal is, het wegdek te slecht, en de nodige obstakels op de weg staan en fietsers bang zijn in de Stompwijkse Vaart terecht te komen.

De provincie heeft echter geen geld uitgetrokken om iets aan de Stompwijkse fietspaden te verbeteren. Zoals bekend gaat de gemeente de Stompwijkseweg / Doctor van Noortstraat opknappen en opnieuw inrichten.

De provincie trekt € 458.000 uit voor het fietspad Delft – Rijswijk – Den Haag – Voorburg, de zogenoemde Vlietroute. Een nog groter bedrag, € 787.000, is er voor de fietsverbinding Leidschendam – Voorburg – Den Haag Hollands Spoor, de zogenoemde Velostrada. Een half miljoen wordt gestoken in de zogenoemde Sterroute tussen Den Haag en Voorburg. Uit de stukken blijkt ook dat de tegels van het fietspad langs de Koningin Wilhelminalaan in Voorburg worden vervangen door asfalt. Vlietnieuws.nl