Geslaagde Trekker-Trek dag in het Wilsveen

trekker trek wilsveen foto 1Gewoonlijk kun je op zondagmorgen zo rond een uur of acht wel een “kanon afschieten” in het Wilsveen. Afgelopen zondag was dat anders, vanuit de hele regio kwamen er tractoren richting Wilsveen om deel te nemen aan de, inmiddels traditie geworden, Trekker – Trek wedstrijd.

De deelnemende tractoren moeten allemaal standaard uitgevoerd zijn, dus geen omgebouwde monsters, en worden gewogen en naar klasse ingedeeld.

Niet minder dan 75 deelnemers hadden zich aangemeld en zo rond 10.00 uur brandde de onderlinge strijd met daverend gebrul los en dan was het nog maar de lichtste klasse.

foto trekkertrek wilsveen 2016 2Iedereen kent elkaar en het werd dus een sportieve onderlinge strijd wie het verst de sleepwagen over de baan kon trekken een enkele keer lichtte het bord op de sleepwagen Full- Pul op, en dat betekende het maximale van 100 meter.

Ik heb geprobeerd de winnaars te achterhalen, maar zelfs bij de organisatie kreeg ik een vraagteken. Dat was ook helemaal niet zo interessant, het meedoen was veel belangrijker. Wie op het ereschavot, bestaande uit 3 kuilbalen, en de zoenen van de “miss” hebben gehad ach, het zal ons “een worst” wezen.

Rond het middaguur was het ongekend druk en dus gezellig. Iedereen genoot van de sport met een drankje en een hapje en de ijskar was het, met een stralend zonnetje, goed toeven in het Wilsveen.

Deze “Ons Kent Ons” wedstrijd zal zeker volgend jaar een volgende editie hebben.

Ab Spaan