Buurtschap Drie Molens Boerengolf

Buurtschap Drie Molens: Boerengolftoernooi hield het droog

Precies om 3 uur, bij de start van het boerengolf toernooi bij Carina en Richard Kaan, viel het laatste buitje. De stoelen werden nog snel even drooggemaakt en daarna scheen zelfs het zonnetje. Bijna vijftig bewoners met kinderen en kleinkinderen van het buurtschap Drie Molens hadden zich afgelopen zondag verzameld voor deze boerengolfjaarlijkse wedstrijd. Stoelen stonden in het natte gras, hapjes op de tafels en de drankjes in een kruiwagen met ijs.

Het golfparcours door het weiland was dit jaar extra moeilijk want het gras was nat en dat remde de tennisballen die, met een klomp aan een stok, in de negen holes werden geslagen. Maar het gaat niet alleen om de prijzen maar veel meer om de gezelligheid waarbij (vrijwel ) alle buurtbewoners elkaar weer even zien en de laatste buurtnieuwtjes uitwisselen. Vooral door de komende renovatie van de Stompwijkseweg en de bereikbaarheid van de huizen en bedrijven was er volop gesprekstof.

Leuk was de aanwezigheid van de familie Hoellin die binnenkort aan het begin van de Stompwijkseweg komen wonen en zich nu alvast kwamen voorstellen. Oh ja, voor we het vergeten, het ging uiteindelijk om de beker en die werd gewonnen door Fokko Kolman bewoner van de midden molen. De jeugdige spelers kregen allemaal een medaille en voor de winnaar, Eric van Beek, was er ook een heuse beker.

Richard Kaan