Het FvS Team bedankt

Van idee naar werkelijkheid.

Het FvS Racing Team, bestaande uit de drie rijders, Swen Zandbergen, Dave van den Berg en Ryan Lansbergen, rijdt al twee jaar mee met het NK Gazonmaaierracen met als hoofdsponsor Arno van Santen. Al snel kwam het idee naar voren om zelf een officiële race te organiseren in Stompwijk zodat wij aan iedereen konden laten zien wat het grasmaaierracen nou precies inhoudt. Na een plek te hebben bemachtigd in de agenda van de stichting NK Gazonmaaierrace moest er een stuk land gevonden worden dat groot genoeg was voor het evenement. Dit probleem werd dankzij de familie Van Santen en John Verhagen al snel opgelost. Vervolgens moest er natuurlijk een vergunning aangevraagd worden. Na maanden van denken, typen, tekenen en overleggen verliep de aanvraag voorspoedig en was zelfs de gemeente enthousiast over dit nieuwe evenement. In de week van Stompwijk Summerland kregen we uiteindelijk de vergunning en konden we aan de slag om ons evenement financieel rond te krijgen met behulp van sponsoring. In die kleine 2 maanden zijn wij meer dan blij verrast door de hoeveelheid bedrijven die bereid waren om ons evenement te sponsoren! Naast sponsors waren er veel vrijwilligers nodig om het gehele evenement in goede banen te leiden, ook op dat gebied werden we door heel veel mensen geholpen.

Na nog een regenbuitje te hebben gehad op zondagochtend 28 augustus ging het evenement om half 11 van start. Al snel kwamen de eerste bezoekers het terrein op en startte de coureurs hun motoren om de training te rijden. Om 1 uur gingen de officiële wedstrijden van start en liep het terrein vol met bezoekers. Gedurende de hele dag is het continue druk geweest langs de dranghekken om naar de racende grasmaaiers te kijken, over de dag verdeeld komt dat uit op een schatting van 2500 bezoekers!

Al met al kunnen wij als organisatie terugkijken op een geweldige eerste editie van het NK Gazonmaaierracen in Stompwijk! Bij deze willen wij daarom onze ± 70 sponsoren, ± 50 vrijwilligers, de bezoekers en alle anderen betrokkenen bedanken voor hun bijdrage aan ons evenement! Zonder jullie had dit nooit kunnen plaatsvinden! Tot volgend jaar.

Hartelijk dank. Met vriendelijke groet, Het FvS Racing Team.Afbeeldinggazon