Oog voor Stompwijk bij installatie nieuwe burgemeester

klaas-tigelaarDe nieuwe burgemeester, Klaas Tigelaar, heeft nadrukkelijk oog voor Stompwijk. Dat bleek uit de rede die hij hield ter gelegenheid van zijn installatie als opvolger van Hans van der Sluijs.

,,De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een aansprekend profiel om in te mogen werken en waaraan ik mij graag wil verbinden’’, aldus Tigelaar. ,,Een aantrekkelijke groene woongemeente met de woonkernen Leidschendam, Stompwijk en Voorburg. Ieder met hun eigen rijke historie, cultuur en eigenheid, maar die ook een gezamenlijke geschiedenis kennen.’’

,,Die rijke en boeiende geschiedenis zouden we wat mij betreft nog meer mogen etaleren. Bezoek de historische plekken, want daar wordt de historie tastbaar. Oude panden, historische straten, de prachtige buitenplaatsen met Hofwyck als bekende icoon en de diverse standbeelden vertellen hun verhaal en doen de geschiedenis herleven. De rijke historie van de ontwikkeling van Voorburg, van het dorp Stompwijk en de buurtschappen Tedingerbroek en Wilsveen door de eeuwen heen en later ook Leidschendam, groeiden uit tot uiteindelijk onze prachtige gemeente Leidschendam-Voorburg.’’

,,De kracht van Leidschendam-Voorburg zit in het profiel van aantrekkelijke woongemeente. Een kwaliteit die we alleen kunnen vasthouden door ons te blijven inzetten op leefbaarheid in de wijken, op een veilige, schone en groene leefomgeving. Maar ook de ligging van onze gemeente versterkt het profiel: de dynamiek van de stedelijke omgeving dichtbij, de bossen en duinen aan de westzijde en het typisch Hollandse veenweidegebied in het Groene Hart aan de oostzijde, aangevuld met het prachtige recreatiegebied Vlietland’’, aldus Tigelaar.

Locoburgemeester Frank Rozenberg stelde in zijn rede dat de vormgeving van de ambtsketen verwijst naar water. Niet alleen de Vliet maar ook andere wateren zoals de Stompwijkse vaart. Hij wees er verder op dat aan de keten een symbool voor Stompwijk ontbreekt. ,,Maar Stompwijk draag je hier’’, aldus Rozenberg, wijzend op zijn hart. Hij droeg de ambtsketen vervolgens over aan Klaas Tigelaar.

Bron: Vlietnieuws