Bewoners Wilsveen bieden petitie aan tegen omstreden bouwplan

wilsveen-1De bewoners van het buurtschap Wilsveen hebben burgemeester Tigelaar een petitie aangeboden tegen de grootschalige bouwplannen aan de Wilsveense weg.

Drie maanden geleden heeft de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg een plan goedgekeurd voor de bouw van twee riante villa’s en een grote schuur aan de Wilsveense weg nummer 17, vlakbij de molens van Stompwijk. Een uniek zicht op de drie molens van Stompwijk dreigt hiermee voorgoed te verdwijnen. Volstrekt onbegrijpelijk.

In het raadsvoorstel stond vermeld dat het plan tot stand was gekomen in intensieve samenwerking met omwonenden en dat er met de belangen van deze omwonenden rekening was gehouden. Merkwaardig, want met omwonenden is nooit gesproken over een dergelijk omvangrijk bouwplan. Hun wensen en bezwaren zijn zonder enige vorm van terugkoppeling terzijde geschoven en de gemeente is nooit op een verzoek tot overleg ingegaan. Pas na inspreken in de  raad zijn er op het allerlaatste moment nog enkele kleine wijzigingen doorgevoerd.

Uit woede over deze gang van zaken zijn de bewoners van het buurtschap Wilsveen een petitie gestart. In deze petitie, ondertekend door vrijwel alle bewoners van Wilsveen, eisen zij dat de gemeente het nieuwbouwplan intrekt en alsnog rekening houdt met de bezwaren van de omwonenden.

wilsveen-2Enkele jaren geleden was de gemeente overigens nog van mening dat op deze locatie niet gebouwd mocht worden. In het bestemmingsplan staat zelfs expliciet vermeld dat verdere ruimtelijke verdichting van dit perceel niet wenselijk is. Een bescheiden bouwplan van de vorige eigenaar van deze agrarische grond werd dan ook afgekeurd. Hoe is de gemeente zo van mening kunnen veranderen, vragen de ondertekenaars zich af.

Willem v.d. Bosch, bewoner Wilsveen