CDA-raadslid Paardekooper heeft zorgen over Kulturhus

CDA-raadslid Aart Paardekooper wil van B&W weten hoe men het Kulturhus in Stompwijk nog wil realiseren nu er zich geen enkele bouwer voor het pand heeft gemeld. Hij heeft over de zaak schriftelijke vragen gesteld. Paardekooper baseert zich daarbij onder meer op berichtgeving van Vlietnieuws.nl

De christendemocraat vraagt zich af of er mogelijk nog een sociaal servicepunt in het Kulturhus kan komen. Hij wil de argumenten voor en tegen zo’n plan van B&W vernemen. Onlangs gaf wethouder Saskia Bruines te kennen dat er in Stompwijk geen sociaal servicepunt kwam. Een team van gemeentelijke experts zou in Stompwijk periodiek zitting houden om inwoners te informeren over zorg, welzijn en voorzieningen.

Gezien het feit dat er zich geen bouwer voor het Kulturhus heeft gemeld probeert de gemeente nu achter de schermen alsnog een bedrijf te vinden dat de klus wil klaren. Er wordt naar gestreefd nog voor het eind van dit jaar tot een akkoord te komen met een partij inzake de bouw en de exploitatie van het Kulturhus.

Het plan was het nieuwe Kulturhus eind 2017 te openen; dat zal niet meer lukken. In het Kulturhus worden basisonderwijs, kinderopvang, bibliotheek, consultatiebureau en het huidige Dorpshuis opgenomen. Zo moet de leefbaarheid van Stompwijk worden bevorderd. De gemeente heeft 2,45 miljoen euro beschikbaar voor het project waarvan de start al diverse malen is uitgesteld.

Bron: Vlietnieuws.nl