Even bijkomen van……..

Zaterdag 22 oktober, wat was er weer veel aan de hand in ons kleine dorp !

De Oud-Prinsen gingen voor het (2) jaarlijkse uitstapje naar Delft toe, waar een heel leuk programma samengesteld was. Omdat Aad toch nog een beetje krakerig is, hebben wij dit aan ons voorbij laten gaan. Er zal ongetwijfeld veel gelachen en gezongen zijn op en langs de grachten.

De wekelijkse kaartclub van Fried, Jan, Aad en Sjaak viert dit jaar zijn 50 jaar jubileum en zij hadden zich dan ook ingeschreven voor het goede doel kaarten bij de Stichting Amigos, opgericht door Linda, dochter van Fried. Er waren 18 teams aanwezig en er werd fel maar fair gekaart heb ik mij laten vertellen. De eerste prijs ging naar het team van Nico Bolleboom sr, de 2e prijs was voor team van Fried dus het vele oefenen heeft niet mogen leiden tot de eindoverwinning, maar je moet natuurlijk ook wel een beetje geluk hebben wat betreft de kaarten die je in de handen krijgt. Hopelijk is er een aardig bedrag opgehaald en kan Linda weer veel kinderen ondersteunen.

Gracias namens hen voor alle mooie donaties.

Ook de teampresentatie van Aad van Velsen met zijn Dakarauto “het blauwe schatje” was op deze zaterdag gepland en het was een drukte van belang op het Oosteinde. Ik wil het team heel veel veilige km’s wensen en hoop dat zij dit 2e jaar dat zij hieraan deelnemen nog meer succes zullen hebben, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat zij de race gezond uit kunnen rijden. Wat een prestatie werd en wordt er geleverd door deze groep mannen en vrouwen. We zullen jullie hier in Stompwijk zeker weer volgen, prachtig om te zien. Succes !

fanfareveilingTenslotte was er nog een goed doel, waarvoor je in het Dorpshuis terecht kon, de Fanfare veiling. Deze wordt 2jaarlijks georganiseerd om nieuw materiaal aan te schaffen en diverse andere zaken waar normaal geen geld voor is. Er was bijzonder veel beschikbaar gesteld door volgens mij elk bedrijf dat ons dorp rijk is, maar liefst 141 kavels werden er bij opbod verkocht. Om acht uur begon de veiling en ik ben er om half tien naar toe gegaan, dacht dan zijn ze al een eind onderweg, maar ze waren pas bij nr.30. Het werd een lange, maar gezellige avond waar Robert Bennis en later Jordi Bregman de waren met flair onder de hamer probeerden te brengen. De kaas, worst en smeersels gingen na aankoop direct op een schaal de zaal rond, zodat iedereen een lekker hapje kreeg. Het is teveel om op te noemen maar er waren een paar speciale artikelen, zo heb ik zelf een proefles popkoor van Marian Pijnacker gekocht. Ik kan helemaal niet zingen, maar misschien kan ik een ander hier blij mee maken.

Een avondje biljarten of aangifte inkomstenbelasting, massage, een crossrit met paard en wagen, een kinesiologische behandeling…hier kon allemaal op geboden worden. De digeridoo bleef bij een van de blazers, hij kreeg er een geweldig geluid uit en de Kolibri zeilboot werd gekocht door Leo die hem in ieder geval een mooi likje verf kan geven !

Ook hiervan weet ik de totaal opbrengst niet, maar volgens mij kan er wel wat nieuws gekocht worden.

Het was een drukke zaterdag, maar het is een prima combinatie, gezelligheid en het ondersteunen van een goed doel. Alle donateurs en vrijwilligers hebben in ieder geval bij gedragen om dit ook mogelijk te maken.

Ria Luiten