Filmavond 400 jaar Meerpolder

meerpolder2De Zoetermeerse Meerpolder is de oudste drooglegging van Zuid-Holland. Op 15 maart 1614 verleenden de Staten van Holland een vergunning om het Soetermeerse Meer droog te leggen. Er was behoefte aan meer land voor voedsel door de toenemende groei van de bevolking. Het droogmaken van dit meer duurde twee jaar, in 1616 was de klus geklaard.

Om dit te vieren hebben we in samenwerking met de gemeente Zoetermeer verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een fotowedstrijd, het maken van een boek en een film over het ontstaan van de Zoetermeerse Meerpolder. In Stompwijk kun je nog altijd genieten van deze prachtige Meerpolder en daarom worden er twee filmavonden gehouden in het Dorpshuis.

De avonden beginnen met een toelichting van de maker van het boek over het ontstaan van de Zoetermeerse Meerpolder en aansluitend zal de film worden gedraaid. De foto’s van de fotowedstrijd zijn verwerkt in een boek en kunnen die avond ook worden ingezien.

U kunt van tevoren en op de avond zelf voor € 2,50,- een ticket kopen bij het Dorpshuis. U wordt warm ontvangen met koffie en thee, dit is bij de prijs inbegrepen. Tijdens de filmavond kunt u de DVD aanschaffen voor € 5,-

Wanneer: donderdag 8 december en dinsdag 13 december

Hoe laat: aanvang 19.30 uur, start 19.45 uur

Waar: Dorpshuis

Kosten: € 2,50, inclusief koffie en thee