Ontwikkelingen van de Badgasten

badgastenBart Pardon is vanaf september gestart bij WVZ, de zwemvereniging in Zoetermeer waar Sanne en Jelsie van Ruijven al een jaar eerder lid waren geworden. Bart heeft zijn persoonlijke records flink aangescherpt maar nog net niet genoeg voor een limiet op het Nederlands Kampioenschap in januari.

Sanne van Ruijven is de laatste tijd geplaagd door diverse blessures waardoor ze minder heeft getraind. En afgezien van een mooie derde plaats op een toernooi in Nieuwerkerk a/d IJssel heeft ze dit seizoen nog geen grote prestaties kunnen leveren.

Jelsie werd als top 5 zwemster van Nederland in oktober uitgenodigd voor een zwemtest in Zeist. De zwembond beoordeelde deze zwemmers op basis van techniek en mentaliteit voor enkele plaatsen bij één van de regionale trainingscentra in Nederland. Na twee spannende weken kreeg Jelsie van de Jeugdbondscoach te horen dat ze was geselecteerd. Dit betekent dat ze enkele keren mag komen trainen bij het trainingscentrum in Ypenburg. Ze mag in april naar Eindhoven voor een meetstraat. Bij deze zwemsessie worden alle aspecten van de zwemslagen gemeten en geanalyseerd. Hier heeft de sport zich nauw verbonden met de wetenschap. Jelsie kan niet wachten tot het zover is. Maar eerst zal ze in januari nog moeten knallen op het NK. Jelsie heeft alle 12 limieten gehaald, dus mag ze 12 keer starten op 26, 27, 28 en 29 januari op het NK in Eindhoven.

Met vriendelijke groet,

Ilona van Ruijven