Dakar door Zuid Amerika 2017, Aad Velsen uit Stompwijk doet het gewoon

dakar 1Wat heb ik dit jaar weer genoten van Dakar.

Wat een beestachtige ruig parcours door regen, zand water en met duinen op hoogtes door verschillen van natuur te berijden. Met temperaturen rond veertig graden is al onmenselijk tot diep onder nul je adem doet  afsnijden op de hoogte en zeker boven de 3000 meter of meer.

De ongekende kracht van onwijs veel pk tot boven de 1000 pk’s rijden de trucks knetter hard door en over alles heen. Het is dan ook weer een felicitatie waard. Wat van Velsen heeft gepresteerd en dit in zijn tweede race van de Dakar en op 25e plaats geëindigd in midden moot van het truckers veld.

Ook respect voor alle auto’s, buggy’s motoren waar de strijd er ook  niet minder om was. Jammer dat er dagen zijn uitgevallen of ingekort.

dakar 2Waar mogelijk wat winst in de strijd te maken was op de concurrentie is die kennis misschien opgedaan zijn door Aad van Velsen op de Stompwijkseweg. Die lijkt nog het meest op parcours van Dakar en een  trainingsveld is nergens zo kort bij als in Stompwijk.

Ik kijk nu alweer uit naar race van volgend jaar en ik denk dat eerder januari is dan dat de Stompwijkseweg is opgeknapt.

dakar 3Van de zomer genieten wij weer van Max Verstappen anders zou ik zeggen laten het maar weer snel januari worden. Zet Stompwijk hier mee op de kaart. Samen met het navigatie team de prestatie volbracht, en natuurlijk ieder die zich daarvoor heeft ingezet

Wybo Suijten