Gemeente Voorburg Leidschendam in Expositie in het Haagse Stadhuis

Afbeelding1Afgelopen zaterdag ben ik even gaan kijken in het Haagse stadhuis. Nadat Ik was getipt door iemand die lang geleden bij ons heeft gewerkt. Dat Wim Suijten op de panelen was te bezichtigen in zijn Spar winkel. Daar tussen de foto’s van ons geboortehuis wat tevens ons winkelpand was. Daar onder de foto van vader Joop Suijten in zijn oude T Ford. Tussen de foto’s door is er veel tekst te lezen. Door de hele opstelling van de panelen heen van Voorburg en Leidschendam. Zo ook over het oude Antonius Hove ziekenhuis. De oude verffabriek als specialiteit vliegtuig verf op doek. Het ontstaan van Paul Verlaan en Zonen limonadefabriek, Harry van Velsen als suijten 2voormalig eigenaar van café de Knip.

Het was jammer genoeg  geen goed moment om alles op gemak te lezen. Er werd namelijk Chinees Nieuwjaar gevierd in het stadhuis en buiten met veel geluid van trommels, vuurwerk en draken. Binnen waren er heel veel Chinezen die hun cultuur lieten zien over China.

De expositie is nog tot 20 maart te bekijken

Mocht er iemand toevallig een dag in Den Haag gaan shoppen, doe dan even het stadhuis aan. Lees op gemak de borden van de expositie.

Wybo Suijten