Reünie Gaanders een groot succes….

alaafAfgelopen zondag kwamen er ondanks het slechte weer dat voorspeld was, heel veel mensen naar de Bles om samen met Prins Barry 1, page Mandy, opper Erwin en de huidige Raad van Elf het feit te vieren dat de Gaanders alweer 44 jaar geleden werden opgericht. Zelfs een aantal van de toenmalige oprichters waren aanwezig en zij hebben zeker mooie herinneringen op kunnen halen met elkaar. Prins Jan (Overdevest) de 1e kwam zelfs vanuit Bathmen naar Stompwijk. Het was direct al een gezellige drukte en de huidige voorzitter Prins Peter (Bregman) de 1e verwelkomde iedereen en gaf het woord aan oud voorzitter Prins Leo (Luiten) de 2e, die een toespraak hield over het wel en wee van de Gaanders van de afgelopen 44 jaar. Later werd er door de Damzwammers een plaquette aangeboden en kwam de raad van Srednaaged met een gloednieuwe wisseltrofee voor de optocht. De oude is inmiddels in hun bezit omdat zij 3 x op rij gewonnen hebben met het bouwen van de mooiste carnavalswagen. De nieuwe trofee is zo mooi, die willen wij wel winnen! Dus gaan we met de Oud-Prinsen vrouwen een prachtkar bouwen. (is al gebouwd trouwens, is echt mooi). Kom gerust kijken bij de optocht over 2 weken! Dan weet jij wat ze deden 44 jaar geleden! De Pintengluurders kwamen eindelijk weer eens optreden, van mij mogen ze blijven tijdens het Carnaval, het heeft wel een meerwaarde zo’n hoempapa band.

Zonder optreden van de Oud-Prinsen gaat het feest niet door natuurlijk, er was een speciaal lied geschreven over 44 jaar Gaanders en er werd uit volle borst gezongen. Een paar ondeugende Prinsen waren met stekkers in de weer en bij Arie Paardenkoper werd er tussendoor een handje extra op de toetsen gezet. Ik denk niet dat iemand het gemerkt heeft zo professioneel zijn ze wel.

reunie gaandersDe quiz met vragen over de afgelopen 44 jaar werd gepresenteerd door Frans Luiten en Frans v.d. Burg, een paar ras praters die in het verleden meerdere malen Opper geweest zijn. Vlaggetje omhoog, vlaggetje omlaag, veel leuke vragen en hilariteit . Uiteindelijk bleven er een aantal mensen over en kwam de beslissende vraag…hoeveel rozen heeft Prins Marcel tijdens zijn seizoen uitgereikt ? Dat het er veel waren wist ik wel, ik schatte 350 stuks (teveel), het bleken er toch maar liefst 214 te zijn en de winnares was Yvonne Vleghaar. Zij ontving een mooie oorkonde en eeuwige roem. Er werd deze middag veel gepraat over de mooie seizoenen, met soms helaas dieptepunten, maar gelukkig over het algemeen alleen maar hoogtepunten, teveel om hier op te noemen.

Op naar 55 jaar Gaanders en als afgelopen weekend een indicatie is moet dat zeker lukken.

Ria Luiten