Crowdfunding voor Roy

roy2Help Roy zijn MS behandeling in Israël te bekostigen!

Bij de vriend van mijn dochter Josine, Roy Schouten, is onlangs de zeldzame ziekte PPMS geconstateerd. Dit is de ziekte Primair Progressieve Multiple Sclerose.

MS is een ziekte die ervoor zorgt dat niet alleen ‘vreemde indringers van buitenaf’, maar ook lichaamseigen weefsels aangevallen worden. Dit leidt tot beschadigingen van de zenuwbanen waardoor de hersenen signalen minder goed door kunnen geven. Dit kan leiden tot onder andere coördinatie- en krachtverlies. En alhoewel deze ziekte in de meeste gevallen met ups en downs gepaard gaat, heeft Roy het zeldzame PPMS. Kort gezegd: een ziektebeeld met maar één richting en die gaat naar beneden. Slechts 10 tot 20% van de MS-patiënten heeft deze slopende variant.

In Nederland is geen medicatie voor deze ziekte beschikbaar. Gelukkig zijn er inmiddels wel opties in het buitenland. Roy hoopt binnenkort voor deze behandeling naar Israël te gaan.

Het wordt een revolutionaire behandeling van stamceltransplantatie in combinatie met chemotherapie. Voor deze behandeling is heel veel geld nodig;

vrienden van hem zijn een crowdfundingsactie gestart.

royEr worden veel activiteiten georganiseerd. Zo wordt binnenkort een online veiling gehouden waarop leuke producten en activiteiten staan. Zie hiervoor onderstaande website.

Help Roy en Josine – alsjeblieft – om het geld zo snel mogelijk bij elkaar te krijgen.

Zie: www.crowdfundingvoorroy.nl

Alvast hartelijk dank, Aad Janson