De verkiezing 2017 voor nieuw kabinet

Hoe belangrijk vinden de Nederlanders de verkiezing. Uit de kijkcijfers van zondag blijkt dat`Boer zoekt vrouw` 4 miljoen kijkers naar zich toe trok. En het carré debat, dat Nederland moet redden, 1.8 miljoen.

Dat geeft te denken.

Wat een vreselijke tijd, die verkiezing strijd. Elkaar lekker onderuit halen in het debat. En maar herhalen met cijfers die doorberekend zijn en door anderen weer worden tegen gesproken. De ene partij belooft nog meer dan de ander. De miljarden rollen uit de monden van de Kamerleden. Dat kan alleen als de meerderheid daar mee instemt. Dus roepen heeft geen zin. Een compromis sluiten wel. Na jaren van VVD en PvdA die van uit een crisis redelijk uit de verf kwamen, is Nederland wel weer op de rails gezet. Maar de tegenpartij denk daar natuurlijk heel anders over en nu is er niets meer goed en maken ze elkaar weer af. Als ze nu eens beginnen met 60 Kamerleden in plaats van 150 leden, dan is de eerste bezuiniging al binnen door 90 hoge lonen te besparen. Ik zou beginnen met 60 Kamerleden de strijd aan te gaan. 20 Rechtse mensen, 20 midden mensen en 20 linkse mensen. In plaats van 28 schreeuwende partijen tegen elkaar.  Over bezuiniging gesproken: kunnen ze nog wel wat leren. Dat bonnetje van Teeuwen van heel lang geleden heeft miljoenen aan geld en uren gekost onderhand. Heeft het nog nut om verder in de beerput te blijven graven. Als Kamerleden vragen stellen over ongeacht wat. Heeft het dan nut als alle andere partijen diezelfde vraag stellen, zodat Het bonnetje dan 20 keer herhaald moet worden? Waar 150 mensen naar luisteren met de telefoon ongeïnteresseerd in hun hand of snappen ze het zelf niet meer.

Een kaas is rond daar kan je niet alleen platte stukken van snijden. Dus probeer je compromissen te sluiten met elkaar. En zo moet de politiek ook werken, de een denkt dat het wel kan en de andere partij zal zeggen dat het niet gaat.

Waar u op stemt, is uw zaak

Wybo Suijten