Verbouwing De Bles afgerond, vernieuwde menukaart

Afgelopen week hebben wij onze nieuwe bar in gebruik genomen tijdens de goedbezochte en geslaagde toneelavonden. Het restaurant hebben we onlangs opgedoekt omdat we denken met de nieuwe invulling van deze fraaie ruimte beter in te kunnen spelen op de behoeftes van onze gasten.

Wat is de Bar?

De bar zou je het beste kunnen beschrijven als onze kleine brasserie. De stijl is in lijn met die van de brasserie, maar omdat de bar wat kleiner is heeft deze ruimte weer andere mogelijkheden. Met name om te borrelen in combinatie met het terras aan de voorzijde leent de bar zich uitstekend. Het is ook mogelijk om hier een hapje te eten, maar de brasserie leent zich wat beter voor een diner omdat je daar wat minder dicht op andere gasten zit. Ook kunnen kleinere gezelschappen nu de bar afhuren en grotere gezelschappen de brasserie met dezelfde sfeer. Hierdoor kunnen we veel vaker gewoon openblijven voor onze daggasten. Hebben we geen partijen dan is het ideaal om even aan de bar een drankje te komen doen, te gaan dineren in de brasserie om vervolgens weer terug te komen in de bar. Wanneer de brasserie gesloten is in verband met een partij dan creëren we in de bar een ‘pop-up kinderhoekje’ omdat het speelhuis dan niet beschikbaar is. Zo is er ook voor kinderen altijd wel iets te beleven in de Bles. Hoe de concepten precies naast en met elkaar werken zal de toekomst wel verder gaan uitwijzen.

Nieuwe kaart, aangepast concept Brasserie

De brasserie hebben we ook qua concept een beetje aangepast. De Blesschotels hebben wij nog steeds, maar we hebben een speciale dinerkaart toegevoegd zodat u ook echt een avondje kan komen dineren. Speciale dinergerechten zoals een krokodillenloempia of hertenbiefstuk, maar ook meet standaard een rundercarpaccio of een ossenhaas. Verder hebben we ons concept wat verder geprofessionaliseerd. Zo zijn we afgestapt van de bedrukte placemats, bestekzakjes en de spuitflessen met saus (die we op verzoek nog wel beschikbaar houden voor de liefhebbers). Ook hebben we tegenwoordig lampjes op tafel die u kunt omdraaien als u geholpen wilt worden. Er kleurt na het omdraaien een lampje rood waardoor onze collega weet dat u aan het wachten bent. Uiteraard is dit alleen ter ondersteuning, want we doen ons uiterste best om u al zelf op het gewenste moment te komen helpen.

Terras en tuin open én gestart met ijsverkoop

We hebben de eerste mooie dagen van 2017 alweer achter de rug en we waren net op tijd met het openen van ons terras en onze tuin. Daarnaast verkopen we sinds afgelopen vrijdag ook weer lekker ijs van ijsboerderij De Jong uit de Weipoort, Zoeterwoude. We verkopen het heerlijke ijs vanuit onze kleine ijssalon die gevestigd is op de plek waar vroeger slijterij de keldermeester zat. Dus aan de kant van de Dr van Noortstraat bij de entree van de sportsbar.

Kom werken bij de Bles!

Voor in de bediening zijn we nog op zoek naar enthousiaste en spontane mensen om ons leuke team mee te versterken. In ruimtes waar alcohol geschonken wordt moet je minimaal 16 jaar zijn om te mogen werken. Dus ben je ouder dan 16 en heb je interesse in een afwisselende en leuke baan in De Bles? Stuur me even een e-mail met je motivatie en een korte CV: jeroen@debleshoreca.nl

Gastvrije groet, Jeroen de Gier