Open Eettafel. Ja gezellig.

Na de spelletjes ochtend in het Dorpshuis houden wij op vrijdag af en toe een open Eettafel. Zo ook afgelopen vrijdag. Aan een (door vrijwilligsters) leuk gedekte tafel met paasservetjes en paastakken, aten we eerst een heel lekkere kop kippensoep. Dat smaakte al opperbest. Daarna kwamen er verschillende soorten pannenkoeken op tafel. Met spek, rozijnen en naturel en ook nog gluten vrij voor één van ons, aangevuld met suiker, stroop enz. Onder gezellig gepraat konden we ons hart ophalen, glaasje melk, een sapje of water erbij.

Nadien kwam er een heerlijk ouderwets toetje op tafel, griesmeelpudding met bessensap of advocaatpudding, al dan niet voorzien van een dot slagroom.

Nog aangevuld met volop vers gesneden fruit. Nadat we ons buikje dik hadden gegeten, gingen we om half twee weer tevreden naar huis.

Ook doe ik nog weer eens een oproep aan de dorpsgenoten, kom ook eens kijken op vrijdagochtend. Er wordt gekaart, gekeesd, rummikub en scrabble gespeeld. Ook de bieb is dan open, dus 2 vliegen in één klap.

Hiermee wil ik namens alle bezoekers de vrijwilligsters bedanken, voor hun inzet om deze maaltijd zo goed te laten verlopen.

Groetjes Ria van Dijk