Van Velsen Rally Sport onderweg naar Agadir

Na zo’n 6 weken full pull aan de truck werken was zondagmiddag de rallytruck eindelijk klaar en de assistentietruck volgeladen. Buiten alle reserve-onderdelen om hebben we onze persoonlijke spullen, maar ook overnachtingsspullen zoals tenten, luchtbedden en slaapzakken bij ons. Uiteraard hebben we ook versnaperingen en drinken bij ons. De maaltijden worden verzorgd door de organisatie en dat is naar zeggen heel goed geregeld. Tuurlijk kan het een keer gebeuren dat bijvoorbeeld de truck te laat in het bivak binnen komt. Dan moet je selfsupported zijn en zelf eten regelen. Dus hebben wij het e.e.a. meegenomen. Ook voor na het sleutelen even een hapje en een drankje.

Verder hebben we de assistentietruck helemaal volgestouwd met de verzamelde kleding. We hebben echt heel veel kleding binnen gekregen. Wel 3 pallets!!! Reuze bedankt! Ook alvast namens de organisatie en de ontvangers. Weet zeker dat men hier heel blij mee zal zijn! Ik zeg: Stompwijk op zijn best!

Inmiddels zijn Michel en Marnix onderweg naar Agadir. Het is een lange trip van zo’n 3500km. Ze zullen samen met Arco Rallysport optrekken en worden dinsdagavond in Alicante (Spanje) verwacht. In Alicante zullen veel deelnemers verzamelen en hebben ze alvast een klein “bivak” voorproefje. De organisatie van de Morocco Dessert Challenge heeft namelijk een bbq georganiseerd in Alicante. Hier zal men heerlijk gaan eten en daarna hun eerste nachtje in een tentje gaan doorbrengen…

Woensdagmiddag gaat de truck de boot op en staat men een vaartocht van zo’n 6 uur te wachten. Na aankomst in Nador rijden Michel en Marnix naar een hotel waar de kussens opgeschud klaar zullen liggen.

Donderdag hebben ze nog een lange rit voor de boeg (1000 km) en zullen ze in Agadir arriveren. Vrijdagmiddag vliegt de rest van het team naar Agadir en zal Marnix weer terugvliegen. Zijn trip zit er dan weer op en wij gaan dan weer verder met ons blauwe schatje.

Ook ben ik blij met mijn startnummer 511. Dat betekent dat ik als 11e mag starten, tegelijk met Rainbow nr 512. Bij deze rally starten de motoren in groepen, de auto’s en de trucks per 2 tegelijk. Eerst 30km strand en dan linksaf een rivierbedding in.

Deze week nog één keer sporten bij Snowworld healthclub en dan moet ik er ook klaar voor zijn. Het hele team is super gemotiveerd. Als we niet te veel pech hebben, willen we toto het uiterste gaan en hopen op een mooie eindklassering.

We gaan onze uiterste best doen om jullie iedere dag op de hoogte te houden via ons facebook (www.facebook.com/vanVelsenRallySport/).

Aad van Velsen