Over eieren gesproken

Als je ergens eieren voor je geld krijgt. Is het wel ons warenhuis “De Stal”, het landschappelijk gelegen kringloopsucces in de polder! Ieder zichzelf respecterend dorp of stad behoort toch zo’n leuk, goedkoop, duurzaamheids “instituut” binnen zijn grenzen te hebben. Sinds “De Stal” hier is gevestigd, staat Stompwijk op de kaart. Van heinde en verre weet men ons te vinden. Voor weinig geld, sleept arm én rijk, hier van alles weg: hoeden en petten (nog net geen dames corsetten), kleding, schoenen, sieraden, allerhande huisraad, potten en pannen, vazen, serviesgoed – de mooiste Engelse kopjes- spiegels, lampen, boeken, meubelen, electra en witgoed, kinderspeelgoed, nou ja, te veel om op te noemen. Het is mijn (ondergetekende) kadoshop. Tot vreugde van, en bewondering voor zoveel moois, van mijn vrienden en familieleden. Maar………..: Het succes is voor een groot deel te danken aan de inzet van zoveel bekwame, aardige en actieve vrijwilligers, dat zeker!!

Niet nodig om te zeggen, dat “De Stal” moet blijven!! Laten we wel hopen, dat er toch een goede, niet te dure, locatie gevonden mag worden, liefst in de buurt van de huidige plek.

Dit is een harte kreet van ondergetekende en haar man, Leo van den Brink, de “bibliothecaris” en één van de vrijwilligers van het eerste uur. Wij slaan beiden ook graag onze slag.

Joke v.d. Horst– Bos