Welk ei heb ik gelegd?

De afgelopen week heb ik in het Sociaal Wijkteam Leiden onder andere de volgende eitjes gelegd:

Ei 1: Ik heb een 14 jarige jongere gevonden die elke avond rond etenstijd vrijwillig de hond uit wil laten voor een 74 jarige dame die slecht ter been is.

Ei 2: Ik heb een Syrische jongeman zover gekregen dat hij weer opnieuw naar Nederlandse taalles gaat om hopelijk straks in september toch de kappersopleiding te kunnen gaan volgen.

Ei 3: Voor 4 dak- en thuisloze mannen die in z.g. tijdelijke “container” woningen mogen gaan wonen, de verplichte woonbegeleiding opgezet.

Ei 4: huisbezoek doorgesproken met Centrum Jeugd en Gezin, bij een gezin waar de vrouw hoog zwanger is en de man ernstig ziek.

Ei 5: een ZZP-er aangemeld bij Schuldhulpmaatje en aangespoord zich te melden voor schuldsanering, de afgelopen jaren was zijn omzet in de bouw onder het sociaal minimum.

Ei 6: nog snel een bezoekje gebracht bij een 66 jarige man die ontslagen is uit de psychiatrie, om poolshoogte te nemen. Uiteindelijk bij “Onze Stal” voor een tientje een paar gordijnen gekocht, passend gemaakt, gewassen en gestreken, zodat hij in ieder geval wat privacy heeft in z’n slaapkamer. Dit is sneller, goedkoper en adequater dan een formulieren brigade op te starten.

Ei 7: een buurtbemiddeling gedaan over het plaatsen en betalen van een schutting! Buren weer op goede voet met elkaar.

Als een ei zo blij!

Jona