Fiets mee op de Polderdag, op 25 mei

Het vliegt voorbij

Polderdag: vier prachtige fietsroutes om uit te kiezen, en allerlei leuke plekken om te bezoeken. Stap op deze twintigste Polderdag op de fiets en geniet! Ga het erf van de veehouder op, fiets langs weidse akkers, beklim een molen, bezoek een museum dat je nog niet kende. Maak kennis met een imker en zijn (of haar) bijenvolk en hoor en zie weidevogels. Vaar over met een pontje en proef het landschap. Kinderen kunnen ravotten in een hooiberg, een koe melken, een ponyritje maken of springen op een springkussen. De Polderdag van 25 mei is hét moment om op ontdekkingstocht te gaan in het fraaie landelijke gebied in de stedenring Leiden-Zoetermeer-Alphen aan den Rijn.

Op de Polderdag kun je kiezen uit vier fietstochten van ongeveer 25 km. De routes gaan door dorpen en polders, landgoederen, bos en duin rond de steden Zoetermeer-Alphen aan den Rijn-Leiden. Onderweg stap je af bij boerderijen, molens en andere pleisterplaatsen waar verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Ontvang de route-informatie en bezoeklocaties op 25 mei vanaf 10.00 uur bij één van de startpunten, verspreid over de regio.

Ben je niet zo’n fietser, dan kun je ook kiezen om mee te doen aan een polderwandeling in Hazerswoude onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids.

Kijk voor actuele informatie en de startpunten op www.polderdag.nl