Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stonden weer zo’n 60 fietsers klaar om met mooi weer op pad te gaan. Voor de A en B stond de rit naar Maasdijk op de kalender. De A1 vertrok met 11 man via Meijendel en daarna de bekende route door de duinen langs Scheveningen en Kijkduin. We namen deze keer het Zandmotorpad boven op de duinen. Wel iets meer last van de wind, maar ook veel uitzicht op de verlaten stukken strand tot aan Ter Heijde. Het laatste stuk tot de koffie namen we niet de Maasdijk, maar de Nieuwlandsedijk. Ook hier weer veel rustiger en lekker tussen de natuur. Het viel ons op dat we vandaag ook veel dames op de racefiets tegenkwamen. Wellicht bestond hun Moederdagcadeau uit een ritje op de fiets, waarbij de man thuis bleef bij de kinderen. In Maasdijk aangekomen, leek het of er nog niet echt op ons gerekend was. De B (7) zat lekker op het terras in de zon, maar daarnaast waren er nog maar enkele stoelen over. De rest van het terras was een lege vlakte. Gelukkig mochten we wat stoelen van binnen halen en konden zo toch lekker buiten zitten. Even later arriveerde ook de A2 (11) en zij gingen toch maar naar binnen. Na ons vertrek kon de A3 (11) weer wel buiten terecht. Voordat we de terugweg aanvingen wisselden we nog even een lekke band en namen daarna de route via Midden Delfland en vele nieuwe fietspaden bij Berkel en Rodenrijs en Pijnacker. Heerlijk fietsen in de natuur en af en toe verrast zijn dat je ineens toch weer op een bekende weg uitkomt. Langs de Schie reden we gelijk op met een roeiwedstrijd van de 4 met stuurvrouw. Vooral de rol van de stuurvrouw viel op. Net als een fietscaptain een beetje “links” en “rechts” roepen en andere aanwijzingen geven. Maar het verschil was dat dat verder weinig inspanning lijkt te kosten, terwijl op de fiets iedereen toch echt zelf moet trappen. We eindigden via het Balijbos en een eindsprint langs het Westerpark, waarna we na zo’n 95km weer terug in Stompwijk waren.

De C1 groep

De Moederdag rit gaat traditiegetrouw naar het mooie plekje in de Rietveldse polder. Met zijn 12en reden we via Zoeterwoude naar het Cronesteynpark en langs het Kanaal naar de Leiderdorpse brug, onderwijl kijkend naar de werkzaamheden aan de nieuwe tunnel voor auto`s die aan de overkant gerealiseerd wordt. Ze zijn er al maanden aan bezig en het eind is nog niet in zicht. We hebben lekker “fietsweer”. De zon is er eindelijk weer bij en de regenjasjes zijn overbodig. Wel is de wind duidelijk aanwezig. In Leiderdorp nemen we de hobbelige klinkers voor lief en pakken dan al gauw het Jaagpad langs het water. Makkelijk te volgen tot de Koudekerkse brug. Wel jammer dat het asfalt op veel plaatsen vol scheuren zit. We gaan maar gauw de mooie natuur in via het Oostvaartpad en maken nog een blokje om anders zijn we te vroeg. Bij “Klein Giethoorn” aangekomen werd er door sommigen even uitgepuft want de captains hielden er een aardig tempo op na! We kunnen lekker op het terras aan het water zitten en ook de C2 was vlak voor ons gearriveerd met 7 man/vrouw. Er kwamen nog meerdere fietsers en ook Wim Loomans (revaliderend na een operatie) met vriend Tinus v.d. Geest kwamen bij ons aangeschoven. Terug via de Middenweg naar de Hoogeveenseweg en naar Benthuizen, waarna al gauw Elly afhaakt en later de andere Zoetermeerders. Met Ria rijden we dan weer naar Zoeterwoude en om 11.30u rijden wij met zo`n 45 km de fiets in de schuur.

Annie van Rijn

De C2 vertrok met 7 fietsers op deze moederdag. Eerst richting Zoeterwoude en daarna in Leiderdorp over de Stierenbrug langs de Rijn naar de Ruige Kade. Deze is pas geheel vernieuwd, want het “oude” pad is nu wandelpad geworden en parallel aan deze is ’n geheel nieuw breed pad gelegd. Super! Aan het eind gingen we rechtsaf de nog smalle Matten Kade op tot Koudekerk aan de Rijn en daar vandaan door de polders naar “Klein Giethoorn” in het Rietveld van Hazerswoude Dorp. Het was heerlijk terrasweer en we genoten van de koffie, appelpunt en cake op dit altijd idyllische plekje. Mijn teller stond precies op 25 km. De terug route ging via Boskoop richting Waddinxveen, waar wij een nieuw fietspad oppakten door het Bent Woud. ’s Morgens aan de start nog even nagevraagd, waar we deze konden oppakken. Toen we in Benthuizen aankwamen reden we het laatste stukje langs de Noord AA plas en als laatste door de Bovenmeer weer naar huis. Het was goed fietsweer met tóch nog ’n pittige wind. Ik klokte om 11.50 uur bij De Bles precies 45 km af en was klaar voor wat de moederdag mij zou brengen, maar naar mijn gevoel werd het vandaag meer een FEYENOORD dag!

Groetjes, Lia

Aanstaande zondag 21 mei gaan de A en B naar de Loet bij Lekkerkerk. De C gaan naar Honselersdijk met een koffiestop bij de Wollebrand. We vertrekken om 8.30u vanaf de sporthal.