De eerste is binnen

 

Als het mooi weer was ging de kraan open en liep de vijver vol om in te kunnen spelen. De foto is van eind jaren 50. Wie er allemaal op staat weet ik niet maar zelf sta ik met zijn spillebeentjes voor de deur van de zijingang, laat Kees Verhagen ons weten.

Met de redactie hebben we nog even verder gekeken en Treesje Knijnenburg herkende zichzelf direct met het emmertje op de voorgrond, rechts achter haar zit Ria Rotteveel op haar hurken bij de vijverrand. Het meisje links naast de twee jongetjes is vast Ria Hilgersom en het blonde meisje voor het trapje Mieke Waayer. Verder zijn natuurlijk de zusters Magdalena, de kleine, en zuster Theodora, de lange, herkenbaar. Verder lijken alle jongensbroekjes en de haarlintjes van de meisjes bij Louis Luiten, manufacturen gekocht te zijn en alle jongens en meisjes lijken door kapper Jaap Kappetein geknipt. We sturen de foto door aan Oud Stompwijk, als u meer namen herkent, zijn ze er daar blij mee.

Het voordeel is dat de redactie uit vele Stompwijkers bestaat en met elkaar kwamen wij op drie Kezen Verhagen, namelijk Stompwijkseweg, Dr. van Noortstraat en Westeinderweg en die laatste, ja die is het. Kees bedankt voor het afbijten van het spits.

Met vriendelijke groet Kees Verhagen (en Petra)