Slootjes en Broodjes. Wandelen in het land van Wijk en Wouden met afsluitend een picknick

Met elkaar lekker wandelen over een van de boerenlandpaden, de Oostvaartroute is ongeveer 8 km en daarom ook zeer geschikt voor kinderen. Via plankjes over de talrijke slootjes trekt u door het boerenland en treft u een rijke afwisseling van weilanden, kades, bos en natuurgebieden. Wie het waterbeheer van de polder in praktijk wil zien kan zich op deze wandeling verbazen over het niveauverschil van 1.80 m bij de schutsluis in de Oostvaart.

Gedeeltelijk is deze tocht onverhard, pas uw schoeisel hierop aan. Na de wandeling wordt er voor een picknick gezorgd in een landelijke omgeving.

Waar en wanneer?

Datum: Zaterdag 17 juni

Tijd:    8.00 uur verzamelen

Locatie Hazerswoude, waar de Galgweg over gaat in het Spookverlaat bij de lichtblauwe camper.

Bij slecht weer gaat de wandeling niet door! Houdt uw mailbox in de gaten! Honden hebben geen toegang.

Aanmelden verplicht en vol = vol!

Aanmelden bij voorkeur via email: wvdgeest@gmail.com of telefonisch 071-5802010; spreekt u dan in op het antwoordapparaat.

Kosten

Voor leden van de ANV Wijk en Wouden kost deze activiteit € 2,- per persoon. Voor niet-leden vragen wij een bijdrage van € 5,- per persoon. Indien u zich tijdens deze activiteit aanmeld als lid van onze vereniging kunt u deelnemen voor € 2,-.

Het land van Wijk & Wouden is het platteland tussen de steden Leiden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leidschendam.

De vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschaps-beheer Wijk & Wouden zet zich in voor dat gebied. Dat doet ze door agrarisch natuurbeheer voor boeren te organiseren en te ontwikkelen en door agrariërs en burgers samen te betrekken bij de ontwikkeling van de streek. Kijk voor meer informatie over VANL Wijk en Wouden op onze website www.wijkenwouden.nl

Het comité De Vier Jaargetijden organiseert, onder de vlag van de Vereniging Wijk & Wouden diverse evenementen. Niet alleen voor leden, maar ook voor in- en omwonenden van het land van Wijk & Wouden: een polderlandschap om van te houden!