Zaterdag 10 juni ‘Tegel eruit, plant erin’

Op zaterdag 10 juni gaat de Groei & Bloei Nationale Tuinweek 2017 van start met de landelijke actie: “Tegel eruit plant erin”.  U bent van harte welkom om tussen 10.00 uur en 16.30 uur een tegel in te ruilen voor 2 planten bij: Life & Garden Leidschendam, Veursestraatweg 292d, 2265 CL  Leidschendam, Of Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 Leidschendam (tegenover winkelcentrum Leidsenhage).

In een betegelde tuin kan hemelwater onvoldoende in de aarde worden opgenomen en verdwijnt via het riool. Met als gevolg een verlaging van het grondwater, wat slecht is voor onze beplanting. Bij felle regenbuien wordt de wateropvang overbelast. Hier en daar een tegel vervangen voor een paar planten helpt deze problemen te verminderen.

Had ik vorige week nog enthousiaste plannen om dit groots aan te pakken, deze plannen zijn inmiddels verdampt. Er is geen enkele reactie binnen gekomen waardoor het geen gezamenlijk initiatief meer is, maar meer voor jezelf. Doe er je voordeel mee en fleur je buurt en straat, achterpad en doorgaande route op.

Petra