Toerclub

Verslag C1 van maandag 5 juni

Zo tussen kwart over 8 en half negen verzamelden wij ons bij de sporthal, voor een rit naar Leimuiden. Geen captains, wat nu te doen? Niemand wilde voorop, want niemand wist de weg. Tja, goede raad was duur. Iemand bij een andere groep vragen werd er geopperd, maar dat was geen goed idee. Uiteindelijk, na goed nagedacht te hebben, wilden de twee R’s (Regina en Ria Berg) ons de weg wijzen. En daar gingen we dan: Door de polder naar Zoeterwoude, ik heb het Spookverlaat gezien, de Ziende tot de Achtermiddenweg, de Ziendeweg langs het water, en zo kwamen we in de Meije bij ‘het Potlood’ alwaar 2 zeer charmante heren, het hekje voor ons open hielden. Onze dank was groot. Nog een klein stukje fietsen en we arriveerden bij ‘De Halve Maan’ . Een heerlijk kopje koffie werd snel geserveerd, maar………. waar we eerst al niet onze broodjes, koekjes, bananen mochten opeten, mochten nu ook de bidons niet op de tafel blijven staan (!) Niet echt vriendelijk… Maar goed, de koffie was heerlijk, dat dan weer wel. Na een krap half uurtje bestegen we onze stalen rossen weer en trapten we richting huiswaarts. Volgens mij, waren we rond kwart over 1 thuis en volgens meneer Strava, had ik 71,2 km gereden. Ria en Regina, nogmaals bedankt voor jullie uitstekende ‘captainschap’, jullie zijn hele goede reserve-captains……..

Trees van Velzen

Op ‘n mooie 2e Pinksterdag, 5 juni vertrok de C2 met 5 fietsers voor ’n koffiestop naar de Meije. Eén van onze mannen had de racefiets gepakt en reed vandaag met de B mee. Zo zie je maar, dat er altijd weleens geswitcht kan worden. De heen route ging via het Noord AA, Gelderswoude, Hazerswoude Dorp, Burgemeester Smitsweg en via het Rietveldsepad (in de wandelgangen vroeger ook wel het “strontpaadje” genoemd) naar de hefbrug van Alphen a/d Rijn. Toen gingen wij rechtsaf over de “oude weg” naar Zwammerdam. Een klein plaatsje met een nostalgisch centrumpje. Ten slotte de slingerende Meije tot het restaurant De Halve Maan. Na 31,5 km  waren we wel toe aan ’n bakkie koffie. Dit keer bestelden wij geen appelpunt, maar ’n heerlijke grote zoete mergpijp. De bediening was vlot en aardig en dat mag ook wel eens “gezegd” worden. Er stond al veel wind en de terug route zouden we de meeste tegenwind krijgen. Daarom kozen we nogmaals voor de Meije om de wind te breken. Via Bodegraven, Boskoop, de Hoogeveenseweg en Benthuizen “immer gerade aus” naar huis. Het was misschien niet de mooiste terug route maar wel de kortste. De natuur blijft ons steeds verrassen. Daar wordt diverse keren over geschreven, maar het is ook écht waar, cliché dus. Vanaf de start tot thuis klokte ik om 12.25 uur 61,5 km af. Het was ’n pittig windje, maar thuisgekomen voelde ik mij voldaan.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Op de fiets naar Haastrecht

Zondagochtend, de vogels fluiten, de wekker ook. Om half negen staan er 12 vrouw en 2 man klaar voor vertrek richting Haastrecht. De zon schijnt, er staat amper wind en het belooft een fantastische dag te worden. We zoeven door de Bovenmeer, langs de Noord Aa, door Benthuizen naar Bentwoud. Wat een prachtig park is dit geworden, een strak fietspad met heel veel groen, water en vogels. We spotten ooievaars met kleintjes op hun nest die met bibberende rode pootjes op uitvliegen staan, maar nog onvoldoende lef hebben. Zwanen met hun donzige kroost en volop ganzen. We passeren Waddinxveen, Reeuwijk en komen uiteindelijk in Haastrecht terecht. Boot verkeer op de vaart, ebike aan de oplader en wij aan de koffie. Opnieuw treffen we Dorien met hond Bas, die flink gegroeid is. Ze komt Wim ophalen want er zijn andere activiteiten die middag en zo kon Wim toch genieten van zijn fietstocht. We genieten volop van de natuur, maar inmiddels vele mensen met ons. Verkeer komt van voren (rechterkant) tegen (linkerkant) en achter vandaan. Ik hoor zelf iemand boven roepen als er een zwerm ganzen overvliegen. We fietsen nu beter achter elkaar. Als je als vijfde in de rij zit, kan je al bijna niet goed meer zien of er tegenliggers zijn, dus er wordt volop geroepen om elkaar te waarschuwen. En dan de paaltjes midden op het wegdek niet te vergeten. We gaan langs de Reeuwijkse plassen, de prachtig onderhouden tuinen in Boskoop via Hazerswoude op huis aan. We hebben flink wat kilometers gemaakt en tussentijdse pauzes gehouden om ons vochtgehalte op peil te houden. Op het eind van de rit gaan we steeds meer verzitten en volgens Ida, “Willen die billen met ons praten!” Na bijna 64 kilometer, weet ik wel wat ze zeggen. ´Tot volgende week´.

Petra C1

Nagekomen bericht: er mag weer van alles gegeten worden op het terras van ‘De Halve Maan’, maar of de bidons op tafel mogen blijven staan? (Trees)

Aanstaande zondag staat de volgende clubrit al weer op de kalender. De A en B gaan dan naar theetuin ‘De Kwakel’ in Snelrewaard. De C begint Vaderdag met een rit naar ’t Zeeltje bij Bleiswijk.