Herinneringen aan de kleuter- en basisschool 1967-1975 Jacinta kleutertuin/ RK basisschool Maerten van den Velde

Op de kleuterschool stonden de nonnen nog voor de klas. Bij Zr. Theodora en Zr. Magdalena heb ik in de klas gezeten. In die tijd verruilden zij hun habijt voor een vlot jurkje. Ik herinner mij dat bode Henniken uit Zoetermeer schoolspullen kwam brengen en Zr. Magdalena aansprak met “juffrouw”. Ik dacht toen ‘sufferd’ dat is toch de zuster! In de eerste klas van de basisschool kregen we les van juffrouw Lindehof. In de tweede en derde klas les van juffrouw van Vliet die in het huis woonde waar nu Fried en Lia de Jong wonen. Voor het vierde jaar gingen we naar de overkant (nu de Zustersdijk). Daar kregen we les van juffrouw Visser. Zij las aan het eind van de middag vaak voor, o.a. uit het beroemde boek ‘Alleen op de wereld’. We hadden een grote klas (geboortejaar 62/63) met meer dan 40 leerlingen verdeeld over twee klassen, een volledige en een gecombineerde. Als ik het over herinneringen heb dan mag Jocye Granneman niet onvermeld blijven, zij verongelukte op tien-jarige leeftijd. Met z’n allen naar de kerk voor de uitvaart van ons klasgenootje. Dit heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten!

De vijfde klas was een gecombineerde met de zesde. Olijhoek was de onderwijzer die het stokje overnam van van der Put als hoofd van de school.

In de zesde stond juffrouw Van Meer voor de klas in het lokaal op de eerste etage dat uitkeek op de Westeinderweg. Ik mocht vaak boodschappen doen voor de juffrouw; een bakje zure zult bij Theo van Veen en een bordeauxrood wijntje bij ‘Het Blesse Paard’. Die kreeg ik als elf/twaalf-jarige gewoon mee van Sjaak Suijten!!

Uiteraard kom ik naar de reünie! Misschien zie ik de juffrouw met die grote Loes Haasdijk bril wel weer. En misschien mag ik wel “Lyan” zeggen!

Groeten en tot de 22ste,

Kees Olsthoorn

Mijn zusje Wilma, spoorde mij aan een stukje te schrijven. Helaas heb ik geen klassenfoto’s maar vond deze foto, gemaakt door de schoolfotograaf, wel geschikt.