60 jaar getrouwd

Waar kom je zomaar een diamanten echtpaar tegen?

Op maandagmorgen in onze supermarkt!

Koos en Bep van Rijn- van der Poel. Ze zagen elkaar voor het eerst op de Zoeterwoudse Kermis. Zij was achttien jaar en hij vijfentwintig. “Het was meteen raak en het is nooit meer uitgegaan”, zegt zij. Ze kwam uit een gezin van elf kinderen en woonde op de Miening in Zoeterwoude. Koos was de oudste van de derde generatie Van Rijn op de boerderij aan de Meeslouwerweg. Vier jongens en een meisje. Er moesten gasleidingen worden gelegd langs de nieuwe rijksweg A4 en hij ging aan de slag. Leende bij boeren een tractor en had handen vol werk. Later kreeg hij van zijn vader een ouwe tractor Ford en hielp overal tot in het Westland aan toe.

Drie jaar verkering

Koos en Bep trouwden en gingen wonen in een klein huisje naast de boerderij. Daar werden ook hun oudste twee kinderen geboren. Na acht jaar konden ze naar het dorp verhuizen. Daar werden nieuwe woningen gebouwd aan de Van Santhorststraat. Koos zag het eerst niet zo erg zitten, maar ging toch en had het er prima naar zijn zin. ’s Avonds kletsen met de buurtjes op een bankje: die goeie ouwe tijd! Hier werd de jongste geboren. Ook Bep vond het er geweldig en wilde er eigenlijk niet meer weg. Alles lekker dichtbij. Ze bracht de kinderen lopend naar school en kreeg alle klanten aan de telefoon. Koos had ondertussen een tweedehands vrachtwagen gekocht en was druk met grondstoffen voor potgrond en dergelijke. En alle avonden om zes uur thuis voor de prak. Bep kookt nog steeds zeven dagen in de week!

 De kinderen werden groter

En zo gauw ze hun rijbewijs hadden, kwamen ze ook in het bedrijf. Vervoer is altijd nodig en onderhand hebben ze zoveel medewerkers dat ze met 18 vrachtwagens rijden. Ook een kleinzoon, en de tweede is druk om alle papieren te halen die nodig zijn om te kunnen rijden. Als dat niet in de genen zit!

Klaverblad werd de nieuwe plek

Na zo’n vijftien jaar aan de Van Santhorststraat kwamen ze aan het Klaverblad terecht. En ideaal: zoon Jos en schoondochter Jokelien naast hen. Waar ze heel veel hulp van hebben. En zij konden weer makkelijk oppassen. Hun drie kinderen, aanhang en zeven kleinkinderen komen elke zaterdag morgen gezellig koffie drinken.

Vakanties

Met de eigen auto naar Oostenrijk. En met het vliegtuig naar Amerika voor een rondreis. Al was dat laatste niet zo’n succes omdat het hele gezelschap uit Engelsen bestond. En zij geen woord Engels kennen…. Ze maakten ook wel busreizen met de Zonnebloem en met Theo’s reizen. Maar nu blijven ze liever thuis. Ook omdat Koos zijn benen niet meer zo willen. Gelukkig is de KBO dichtbij en klaverjassen doen ze allebei nog graag. Bep heeft ook nog een eigen kaartclubje op woensdagmiddag. En Koos kom je met zijn scootmobiel overal tegen. “Een geweldige uitvinding”, noemt hij het.

Facebook

Hun kleindochter Ilja heeft hun jubileum aangekondigd op Facebook. En daar hebben ze al veel reacties op gekregen. Van heinde en verre. Als je ouder wordt krijg je er van alles gratis bij; hebben ze al ondervonden. Zondag 30 juli was het feest in De Bles, hier hebben ze naar uitgekeken.

Van harte gefeliciteerd!

Agnes van Boheemen- Vollebregt