Op de koffie bij…

Cisca van Boheemen, 80 jaar geworden en dan heb je toch wel al een heel leven achter je. Geboren als Cisca Oosterlaan in Bleiswijk. Ook op een boerderij, maar ze heeft nooit melken geleerd…! Na de lagere school en de Mulo ging ze werken bij de Provinciale Griffie in Den Haag. Alle dagen op de fiets naar Zoetermeer en met de bus verder. “Er stond daar een hele rij bussen die naar Den Haag gingen”, vertelt ze.

Na haar trouwen in 1963 kwam ze al schuin tegenover de kerk en school wonen. Dat bleek de voorbode van een actief vrijwilligersleven. Samen met haar man Nico kreeg ze acht kinderen en negentien kleinkinderen. Altijd een gezellige drukke boel. Maar er schoot nog wel tijd over. Onder andere ging de hele school ieder jaar ‘Poldertje Rond’. Dat was een rondje wandelen om de Westeinderpolder. Cisca had aangeboden om na afloop pannenkoeken te bakken. Na een of twee keer zit je daar natuurlijk voor jaren aan vast. Maar ze deed het graag en met vier pannen tegelijk! Dat schoot wel op.

 Goede klaverjasser, dat kunnen we wel zeggen. Ze weet er vaak mee in de prijzen te vallen. Dus ook de KBO slaat ze niet snel over.

 Dorpskettingen rondbrengen deed ze ook vele jaren en de kleinkinderen konden er altijd terecht uit school. Hooibouw met de hele buurt, wie kent het niet? We gaan niet alles opnoemen, dan wordt de Dorpsketting te klein. En na vele jaren wijkcontactpersoon is ze het wel wat rustiger aan gaan doen. “Toch fijn dat daar altijd weer mensen voor te vinden zijn”, vindt ze. Iedereen bezoeken bij geboorte, ziekte, jubileum of begrafenis wordt erg gewaardeerd. Momenteel regelt ze nog het rondbrengen van Tafeltje Dekje, en ook dat is soms een toer om vrijwilligers voor te vinden. Maar het gebeurt.

Gefeliciteerd en vele jaren toegewenst. Zeker ook namens de Dorpsketting!

Agnes van Boheemen- Vollebregt