Lokaal comité laat wensen in vervulling gaan

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert op vrijdag 6 oktober de Nationale Ouderendag. Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk kunnen vervullen omdat ze bijvoorbeeld alleen zijn of slecht ter been. Op Nationale Ouderendag wordt ernaar gestreefd zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Het kan gaan om simpele wensen als een keer buiten lunchen of herinneringen ophalen in het ouderlijk dorp.

In de gemeente Leidschendam-Voorburg is dit jaar, in navolging van een groot aantal gemeenten in Nederland, een lokaal Ouderendag comité opgericht om veel plaatsgenoten een onvergetelijke dag te bezorgen.

De doelgroep is ouderen met een klein of geen sociaal netwerk, al dan niet mobiel. Er is geen concreet leeftijdscriterium maar het Nationaal Ouderenfonds houdt ongeveer de minimumleeftijd 70-plus aan.

Wensen van de ouderen kunnen zowel kenbaar worden gemaakt via de website van de Nationale Ouderendag https://www.nationaleouderendag.nl, als door het invullen van speciaal voor dit doel ontwikkelde wenskaarten, gericht aan het lokaal comité (zie foto). De wenskaarten zijn verkrijgbaar bij verschillende verzorgings- en verpleeghuizen én bij de receptie van wijk- en dienstencentra De Groene Loper en Oranjehoek (Voorburg) en De Plint (Leidschendam). Een mail sturen aan het plaatselijk comité behoort eveneens tot de mogelijkheden: leidschendamvoorburg@nationaleouderendag.nl. Of telefoneren met de voorzitter Maria van den Akker, 0712054000.

Inmiddels zijn er heel gevarieerde wensen binnengekomen. Zo zijn er mensen die graag eens een bezoekje willen brengen aan Blijdorp, een boottochtje door de grachten van Utrecht of Amsterdam willen maken of willen wandelen op de boulevard van Noordwijk. De oudste wensoudere is bijna 100. Sommigen zijn afhankelijk van rolstoel of scootmobiel. Wij gaan ervoor zorgen dat de wensen in vervulling gaan. Meld u aan als u ook op 6 oktober een wens in vervulling wilt doen gaan.

Het lokaal comité zoekt naast zogenaamde wens-ouderen ook vrijwilligers die interesse hebben om 6 oktober te helpen met het vervullen van een wens. Zij kunnen zich melden via bovengenoemd mailadres of telefoonnummer.