Koers voor de toekomst

In juni en juli voerde de gemeente met ruim 400 inwoners, ondernemers en bezoekers gesprekken waar een schat aan informatie en ideeën uitkwam. Nu is het tijd voor verdieping. Op 28 augustus, 31 augustus en 7 september gaat de gemeente opnieuw in gesprek met inwoners in de werksessies ‘De toekomst van LV’. Inwoners die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via

www.lv.nl/denktumee<http://www.lv.nl/denktumee>.

Koers

De nieuwe toekomstvisie moet weergeven wie en wat de gemeente is en welke richting zij samen met haar inwoners en ondernemers opgaat in de toekomst. In de werksessies wordt het gesprek gevoerd aan de hand van de opgehaalde interviewresultaten. Gezamenlijk wordt bepaalt op welke van de thema’s dieper wordt ingegaan. Ook komt aan bod hoe de samenleving en gemeente gezamenlijk kunnen omgaan met maatschappelijke ontwikkelingen zoals duurzaamheid en individualisering.

 Bouwstenen

Met de input uit de interviews en de werksessies heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg de ingrediënten voor de toekomstvisie en daarmee voor het ontwikkelen van toekomstig beleid. De gemeenteraad behandelt de toekomstvisie in oktober.

Omgevingsvisie

Ook zijn de uitkomsten bouwstenen voor de Omgevingsvisie. Met de invoering van de nieuwe Omgevingswet in 2019 heeft elke gemeente vanuit de Omgevingswet zo’n visie nodig. In deze visie staat hoe een gezonde en veilige leefomgeving eruit ziet en wat er nodig is om dat zo te houden of te verbeteren. De gemeente wil dit graag samen met inwoners en ondernemers bepalen.