Donderdag 19 oktober landelijke Aan de Bak dag

Kinderen van 116 Zuid Hollandse BSO’s gaan aan de bak voor SOS kinderdorpen

Donderdag 19 oktober gaan zo’n 12.000 kinderen van 600 Buitenschoolse Opvanglocaties (BSO’s) in heel Nederland cupcakes bakken, versieren en verkopen voor het goede doel. Met de verkoopopbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld, ondersteunen zij het scholenproject van SOS Kinderdorpen in Guinee-Bissau, Afrika. In de provincie Zuid-Holland gaan 116 BSO’s aan de bak voor SOS Kinderdorpen.

Waarom aan de Bak dag?

Een veilige en liefdevolle familie is de basis voor de ontwikkeling van een kind. Geen enkel kind wordt geboren om alleen op te groeien. Een op de zes kinderen heeft geen veilig thuis in een liefdevolle familie. SOS kinderdorpen helpen deze kinderen en geeft ze weer een liefdevolle familie. Daarom werken Dr.Oetker en SOS kinderdorpen internationaal samen vanuit de overtuiging: familie is het mooiste recept.

Om de deelnemende BSO’s op weg te helpen, biedt Dr. Oetker een bakpakket aan met Cupcake basismixen, decoraties, bakschorten en promotiemateriaal. Op aandebakdag.nl kunnen kinderen inspiratie opdoen voor stoere, gekke en kleurrijke cupcakes. Vanwege de enorme belangstelling in 2016 heeft Dr. Oetker dit jaar 100 extra bakpakketten ter beschikking gesteld. Hierdoor kunnen in totaal 600 BSO’s meedoen.

Elke BSO geeft een eigen invulling aan deze tweede landelijke editie van Aan de Bakdag. ‘Sommige BSO’s richten een prachtige verkoopkraam in op hun locatie, andere verkopen hun zelfgebakken cupcakes aan de deur,’ aldus Margot Ende, directeur SOS Kinderdorpen. ‘In alle gevallen is de inzet en het enthousiasme hartverwarmend.’