Leidschendam-Voorburg op de kaart

Een gezamenlijk toekomstbeeld

 Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren.’ Met deze tekst opent het toekomstbeeld ‘LV op de kaart’. Het beeld is gemaakt met inbreng van vele enthousiaste, kritische en vooral betrokken inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners.  Burgemeester Klaas Tigelaar: “Het toekomstbeeld geeft aan wat onze gemeente karakteriseert, waar we voor staan. Het laat ook zien welke uitdagingen er voor ons liggen en welke ambities we hebben.” Het helpt de gemeente ook bij de positionering in samenwerkingsverbanden en in de regio.

Kansen verzilveren door samen te werken

Naast de gesprekken met inwoners is bij het maken van het toekomstbeeld ook  gekeken naar hoe we het nu al doen en de plannen die er liggen voor de toekomst. Daarnaast zijn de uitkomsten van (landelijke en regionale) onderzoeken meegenomen. Duidelijk is, dat kansen alleen verzilverd kunnen worden als gemeente, inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners intensief met elkaar samenwerken.

Met elkaar in gesprek

Tijden gaan snel en veranderingen ook.  Daarom kiest de gemeente niet voor een strategische visie voor de lange termijn. In deze tijd past het veel meer om regelmatig met elkaar in gesprek te zijn en om samen te werken aan de toekomst. Samenleving, bestuur en raad, de uitnodiging voor het gesprek kan van iedereen zijn.

Het toekomstbeeld wordt aan de gemeenteraad aangeboden. Het participatietraject heeft niet alleen inbreng voor dit toekomstbeeld opgeleverd maar ook meteen bouwstenen voor de omgevingsvisie. De bouwstenen voor de omgevingsvisie worden in een apart traject aan de gemeenteraad aangeboden.

Kijk op www.lv.nl/denktumee voor het gehele Toekomstbeeld ‘LV op de kaart’.