Al 50 jaar een paar

Fietje van Santen en Rienus Odijk leerden elkaar kennen in de dansschool van Evert Castelijn in Leiden. Zoals zovelen. Maar op de Stompwijkse kermis kwam het echt ‘aan’. Na een paar jaar verkering trouwden ze. Rienus kon een bakkerij beginnen in Vlaardingen. En Fietje was nog een poosje bij een bakker in Leiden gaan werken om meer van het vak te weten te komen. Ze bleven eerst nog een poosje in Stompwijk wonen. Veel heen en weer gerit, dus ze waren blij toen er woonruimte bij de bakkerij vrij kwam. Dochter Marjolein was in Stompwijk geboren en in Vlaardingen kwamen er nog twee jongens bij. Rienus bakte geweldig, dus had Fietje het altijd druk in de winkel. In de weekends kwamen ze al gauw steeds meer op Stompwijk aan. Aan het Laantje van Van Kampen kwam grond te koop en daar wilden ze een huisje bouwen. Na heel veel problemen lukte dat toch. Vooral nadat de toenmalige Dorpsraad er in toestemde.

 Zelfbouw

Een beetje casco, maar verder deed Rienus alles zelf. Houten wanden, tegelen: hij is van alle markten thuis. Eerst was het piepklein. Voor er geslapen kon worden moest er eerst plek worden gemaakt. Met onderschuifbed enzovoort. Maar ze waren er blij mee. Tijdens de bouw kwam pastoor van der Plas langs. Die vond dat Rienus ook wel bij de kerk kon helpen. Zo werd hij een goede kracht in het kerkbestuur en de restauratiecommissie. Sinds ze in Vlaardingen zijn gestopt werd dat steeds meer. Hij is ook nog met een Pastorale Cursus bezig geweest en was heel vaak in kerk en pastorie te vinden. Op het secretariaat, als lector, noem maar op.

 En Fietje dan?

Ze hebben ondertussen zes kleinkinderen. Waar ze vaak oppaste. Naast hun huisje en siertuin bij houden ging ze ook in de pastorie helpen. De binnen- en de buitenboel netjes schoon maken. Ook de kerk schoonmaken met de Kerst, koper poetsen, versieren met bloemen en kerststukken slaat ze niet over. Daarnaast is ze samen met Rienus jarenlang vrijwilligster geweest bij Kringloopwinkel De Stal en zit ze in de Wijkcontactengroep. Verder is ze een echt familiemens en doet ze er alles aan om die bij elkaar te houden. Zwemmen doet ze nog en fietsen zie je ze vaak samen, maar andere hobby’s laat ze aan Rienus over.

Groentenparadijs

Rienus heeft veel hobby’s waar hij ook weer anderen mee pleziert. Naast Fietje is hij ook gek op zijn tuin: een paradijs. Waar ze het hele jaar uit eten en weg geven. Hij bezit een verzameling platen, muziekdragers en andere bijna museumstukken die hij zelf onderhoudt. Tijdens het hobbybakken, wat hij vaak doet, staat altijd muziek op. Dat hobbybakken is trouwens meerdere keren te proeven bij kerkfeestjes. Zijn koekjes zijn beroemd! Ook zijn Old Timer geeft hen veel plezier. Heel wat mooie ritten hebben ze meegedaan en ook dat levert weer contacten op.

In goede gezondheid het Gouden Feest mogen halen zijn ze natuurlijk heel dankbaar voor. En dat vieren met veel familie en vrienden was de kers op de taart!

Rienus en Fietje gefeliciteerd!

 Agnes van Boheemen- Vollebregt